Nabrijani – treća sezona

Treća sezona britanske serije “Nabrijani” izazovna je, provokativna i optimistična, poput prethodne dvije sezone. Uz samo dva stara lika, u 3. sezoni pojavljuje se niz novih, talentiranih glumaca.

Nabrijani 3

Ovaj naraštaj srednjoškolaca iz 2009. predvodi lijepa i tajnovita Effy (Kaya Scodelario), koja postaje nova glavna ljepotica. Effy je zagonetnija i neuhvatljivija no ikad. Prati je nova najbolja prijateljica Pandora (Lisa Backwell), simpatična i pomalo u svom svijetu, koja skupinu drži na okupu. Blizanke Katie (Megan Prescott) i Emily (Kathryn Prescott) potpuno su različite. Jedna želi biti najpopularnija, dok je druga silno sramežljiva. Naomi (Lily Loveless) lijepa je idealistica, strastvena je, jasnih političkih stavova i načela, i ujedno zaokružuje žensko društvo u ovoj sezoni.

Muške likove predvodi nezaustavljivi i neodgovorni Cook (Jack O’Connell), odvažni i karizmatični vođa skupine. Njegovi najbolji prijatelji katkad su očajni zbog njega, a katkad se trude iz petnih žila pratiti ritam, no uvijek su uz njega. Freddie (Luke Pasqualino) skejta, puši marihuanu, voli svoje prijatelje i baš je cool. JJ, odnosno Jonah Jeremiah Jones (Ollie Barbieri) je magičar, ali i njihov strateg. Zajedno upadaju u nevolje i jedva se iz njih izvlače u potrazi za uspjehom. Na kraju, tu je i Thomas (Merveille Lukeba), dobar i pošten. Dolazi iz Konga da bi potražio dom za svoju obitelj, i mora se snaći u novoj i nepoznatoj zemlji. Njihovi se odnosi produbljuju dok se zaljubljuju i odljublju, dok plamti strast, dok se međusobno svađaju, natječu i na kraju ipak ostaju složno društvo.

U trećoj sezoni gostuju i Harry Enfield i Morwenna Bank, koji glume roditelje Effy Stonem, zajedno s drugim gostujućim umjetnicima poput DJ-a radijske postaje Radio 1 Scottyja Millsa i glumaca Mackenzieja Crooka, Sally Phillips i Geoffreyja Hughesa.

SEZONA 3, EPIZODA 1: Prvi je dan školske godine u Roundview Collegeu. Riječ college u ovome kontekstu označava ustanovu koju u Engleskoj i Walesu pohađaju učenici između 16 i 19 godina starosti, a koja je posljednji školski stupanj prije polaganja A levela, odnosno mature, i odlaska na fakultet. Stvara se nova družina. Najbolji prijatelji Freddie, JJ i Cook na putu su u školu. Nailaze na Effy, a Cook, kao glavni mutikaša, shvaća da je naišao na svoju žensku verziju. No i Freddie i JJ očarani su s Effy. Jednojajčane blizanke Katie i Emily pripremaju se za svoj prvi dan u školi. Kao i obično, Katie gazi svoju sestru Emily. Po dolasku u školu, Effy i Katie odmjeravaju jedna drugu, a Effyna najbolja prijateljica Pandora otkriva Effy da nevinost želi izgubiti što prije.

Nabrijani se vraćaju… Ne propustite nove epizode treće sezone od četvrtka, 17. listopada u 22:40 sati na HRT3!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.