Kalifornikacija – peta sezona na HRT 2

Kad smo posljednji put vidjeli našeg omiljenog zavodljivog spisatelja Hanka Moodyja upravo je otišao sa seta filma po svom romanu “Je**** i udaranje” i vozio crni Porsche duž obale, prema zalazećem suncu, u krajeve nepoznate…

Kalifornikacija

Prošlo je nekoliko godina i ove sezone u “Kalifornikaciji” Hank Moody (David Duchovny) se poslije boravka u New Yorku vraća u L.A. i upleće s prebogatim reperskim mogulom Samuraiem “Samom” Apocalypsom (gostujuća zvijezda RZA). Glazbena ikona ekstremnog životnog stila unajmljuje Hanka – koji još živi na uspjehu “Je**** i udaranja” – da napiše scenarij za njegov novi žudno očekivani film “Policajac iz Santa Monice”. Hank možda jest bivši sveučilišni profesor, ali o životu na ulici predavanja mu drži njegov novi kompić Sam – Hankster postaje gangster. Njihovo crno-bijelo prijateljstvo na kušnju dovodi svilena sirena Kali, pjevačica, Samova osobna štićenica na koju se pali Hank.

U međuvremenu sada rastavljeni Charlie (Evan Handler) i Marcy (Pamela Adlon) odgajaju sina s Marcynim sadašnjim mužem Stuom Beggsom (gostujuća zvijezda Stephen Tobolowsky). Ali njihova seksi engleska dadilja Lizzie (gostujuća zvijezda Camilla Luddington) razbit će taj sretni trokut na potpuno neočekivan način.

Na obiteljskom frontu, Karen (Natascha McElhone) napokon živi bajku u predgrađu sretno udana, ali ne za Hanka. Sad je udana za svog bivšeg profesora Richarda Batesa (gostujuća zvijezda Jason Beghe), što jako živcira Hanka. A kći Becca (Madeleine Martin) našla je ljubav s dečkom Tylerom koji jezivo podsjeća, dobrim i lošim osobinama, na mlađeg (i malo masnijeg) Hanka Moodyja. Hank se uglavnom nosi s dvojicom kretena u životu svojih cura, ali ako se ijedan od njih nađe na putu Samove paljbe, ne bi imao ništa protiv.

Kalifornikacija 5

Karen i Becca možda ne obraćaju pozornost jer su sretno zaljubljene, ali još jedna cura bacila je oko na Hanka. Carrie (gostujuća zvijezda Natalie Zea), njegova luda bivša djevojka iz New Yorka odlučila mu se osvetiti zato što ju je ostavio zbog jedine prave žene u Hankovu životu – gospe Los Angeles.

Vjerni gledatelji ne smiju propustiti nove epizode pete sezone “Kalifornikacije” od 29. listopada (ponedjeljak-četvrtak) u 23:30 sati na Drugom programu HRT-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.