CSI: Las Vegas – dvanaesta sezona

Uzbudljivi “CSI: Las Vegas” prati ekipu vrsnih forenzičara koji pažljivo proučavaju i najsitnije tragove kako bi uspješno riješili okrutne zločine.

CSI Las Vegas

Ekipa na slučajevima radi 24 sata na dan, obilazi mjesta zločina, prikuplja nepobitne dokaze i traga za djelićima slagalice, koji će pomoći da odgonetnu i najzamršene zagonetke.

U 12. sezoni serije novi voditelj noćne smjene Odjela forenzike postaje D. B. Russell (Ted Danson), bivši šef kriminalističkog laboratorija u Washingtonu. On je obiteljski čovjek i znanstvenik, ali nije šmokljan. Ovaj suvremeni Sherlock Holmes, kojem su roditelji bili hipici, obožava kriminalističke romane, a svako mjesto zločina promatra kao još neispričanu priču. Catherine Willows (Marg Helgenberger) bivša je voditeljica odjela, i u poslu se oslanja na instinkte zahvaljujući kojima vješto zna proniknuti ljudsko ponašanje. Nick Stokes (George Eads), savjest cijele ekipe, emotivno se povezuje sa žrtvama i tako uspješno rješava slučajeve. Sara Sidle (Jorja Fox), alias gđa Grissom, moralni je kompas Odjela i neumoljiva je u hvatanju zločinaca. Greg Sanders (Eric Szmanda), nekoć smotani tehničar, iskusan je i pronicljivi istražitelj. Morgan Brody (Elisabeth Harnois), bivša članica kriminalističkog laboratorija u Los Angelesu, kći je zamjenika šerifa Ecklieja. Rođena je istražiteljica, ali mora još mnogo naučiti o političkim i obiteljskim odnosima. Forenzičari usko surađuju s iskusnim detektivom i gorljivim zaštitnikom ekipe kapetanom Jimom Brassom (Paul Guilfoyle), profesionalnim mrtvozornikom dr. Albertom Robbinsom (Robert David Hall) i njegovim mudrim pomoćnikom Davidom Phillipsom (David Berman), te Davidom Hodgesom (Wallace Langham), nadarenim tehničarom koji iritira ljude, ali svoj posao obavlja bez greške.

D. B. RUSSELL
novi voditelj noćne smjene

Od samog početka naš novi forenzičar postavlja novi temelj. Obiteljski je čovjek sa četvero djece. Svakodnevno se ubija od posla, baš poput svojih prethodnika. Međutim, za razliku od njih, veseli se povratku kući jer ima zdrav i topao odnos sa ženom i djecom.

On nije niti šmokljan, niti štreber, no vrlo je pametan iako prije studija nije stekao nikakvo formalno obrazovanje. Odrastao je u komuni u okolici San Francisca. Roditelji su mu bili hipici, ulični glazbenici i okorjeli slobodoumnici. Tijekom njegova djetinjstva, kombijem su obilazili zemlju i kruh zarađivali pjesmom. Zahvaljujući nekonvencionalnom životu, D. B. je izrastao u razborita čovjeka koji razumije ljudsku narav. Svaki zločin smatra pričom, a svaku žrtvu pripovjedačem. I baš zato, kada ga prvi put susretnemo, zabunom pomislimo da je mrtav. Naime, zatvorenih očiju leži među truplima, gotovo kao da meditira. Zašto? Zato što svako mjesto zločina želi doživjeti iz perspektive žrtava. Kako su dospjele onamo? Što su radile? O čemu su razmišljale? Ipak se nitko ne budi s mišlju da će proživjeti posljednji dan života. On shvaća da čovjek živi dok ne umre, što i zna iz prve ruke. Kako? Saznat ćemo kada ga budemo bolje upoznali.

S mjestom zločina povezuju ga i svjedoci, koji su vodili normalan život sve dok se nije dogodilo zlo. A ako je svjedok šestogodišnjak, kao u premijernom nastavku 12. sezone, D. B. se spušta na njegovu razinu kako bi zločin proživio njegovim očima.

Naš novi forenzičar diplomirao je englesku književnost. Htio se okušati kao pisac kriminalističkih priča pa je počeo zalaziti u policijske barove u Oaklandu, gdje je upoznao mnogo zanimljivih policajaca. No, ispostavilo se da nije baš neki bard. Stoga se ostavio pera i s vremenom diplomirao biologiju i psihologiju.
Neko vrijeme radio je u Seattleu, zatim u Washingtonu, a naposljetku je postao voditelj laboratorija s vrhunskim forenzičarima koji su radili po vlastitim pravilima. U Las Vegasu forenzičarima je trebao vođa koji će vratiti skladan odnos narušen slijepom odanošću, zbog koje su naši junaci zamalo izgubili kompas.

Zadatak forenzičara je da se založi za mrtve i utješi njihove bližnje. A u tome nitko nije bolji od našega novog voditelja, koji priču svake žrtve, od njezina uvoda pa do svršetka, pripovijeda veoma emotivno.

U prvoj epizodi 12. sezone serije “CSI: Las Vegas” čeka nas zamršeni slučaj. Ne propustite od 4. studenoga u 22:35 sati na Drugom programu HRT-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.