Gospodska kuća – druga sezona

Glamurozni svijet Eaton Placea 165 stubokom će potresti ratna opasnost, ljubavne patnje i spletke: ni gospoda ni posluga neće ostati pošteđeni! Druga sezona u šest epizoda od 23. studenoga subotom u 22:10 sati na HRT 1.

Gospodska kuca

U godini koja prethodi izbijanju II. svjetskog rata vraćamo se u Eaton Place 165 i uzbudljive živote njegovih ukućana. U uglednoj kući u srcu Londona život ide dalje. Ledi Agnes i Sir Hallam imaju dvoje malene djece, no miran život grada remeti bojazan od rata. Sve ipak nije kao što se na prvi pogled čini…

Sir Hallam ozbiljno shvaća Hitlerovu opasnost i kreće u nesebičan pohod da zaštiti domovinu i spasi ugrožene. No, sve do čega je njemu osobno stalo naći će se na kocki povratkom nesređene ledi Persie. Ledi Agnes, pak, ne može imati više djece, a muž joj sve češće izbiva. To je navodi da preispita vlastiti položaj i za sebe potraži sjajniju ulogu koja će je više ispuniti. Bi li karizmatični američki multimilijunaš Casper Landry mogao utažiti njezine žudnje?

Nakon smrti ledi Maud u kuću se doselila njezina sestra. Hallamova teta, ledi Blanche nema dlake na jeziku, no njezin nekonvencionalni životni stil i osobna povijest otkrit će i bolne istine koje će itekako uzdrmati kućanstvo. Istovremeno, posluga se nastoji naviknuti na život bez Rose. Dolazak odvažne sobarice Beryl potaknut će neslućene promjene. A otkriće važne istine o drugom članu posluge imat će dalekosežne i bolne posljedice.

Pod tmurnim predratnim nebom gospoda i sluge skrivaju prijelomne tajne. Uhodanu životu Eaton Placea prijeti bombastičan slom. No u vrtlogu ljubavi, patnje i tajni ukućani će uvidjeti da prava opasnost vreba mnogo bliže nego što su slutili.

Gospodarska kuća

VEZANI ČLANAK | Generalna najava 1. sezone serije “Gospodska kuća”

Povratak u Eaton Place 165 obilježit će dvije prinove. Hallamova neopterećena teta Blanche stvara pomutnju u gospodskom životu, a borbena nova sobarica Beryl mora se priviknuti na služinski život. Ledi Agnes zabrinuta je za djecu. Pritchardova mračna tajna izlazi na vidjelo. Sir Hallam prati procvat nacizma u Njemačkoj: zagazit će u opasne vode, a slučajan će susret u njemu pobuditi neslućene žudnje.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.