Zagonetni slučaj: ljubav, opsesija, izdaja

Uzbudljivi psihološki triler o identitetu, krivnji i majčinstvu; o ljubavi, opsesiji, povjerenju i izdaji. Naslovne uloge u ovoj adaptaciji nagrađivanog romana Sophie Hanne tumače Olivia Williams i Darren Boyd.

Zagonetni slučaj

PRVA EPIZODA: U kadi njihova luksuznog doma nađena su trupla Geraldine Bretherick i njezine petogodišnje kći Lucy. Slučaj zbunjuje narednicu Charlie Zailer i detektiva Simona Waterhousea. Je li riječ o tragičnom ubojstvu i samoubojstvu ili nečemu kudikamo zloslutnijem? Drži li alibi žrtvina supruga Marka vodu? Slučajem je zgrožena i Sally Thorne, zaposlena supruga i majka dvoje djece. Prije nekoliko mjeseci Marka Brethericka upoznala je u jednom hotelu i s njime se upustila u kratku, ali strastvenu ljubavnu vezu, te mu stoga ima potrebu izraziti sućut. Iako joj najbolja prijateljica Esther savjetuje da to ne učini, Sally svejedno odluči posjetiti Marka. Međutim, vrlo se brzo nađe na meti poremećenog ubojice. Detektivi Charlie i Simon pokušavaju razmrsiti ovaj zagonetni slučaj, no nailaze na brojne dileme u istrazi, ali i u njihovu kompliciranom odnosu.

DRUGA EPIZODA: Profesorica glazbenog odgoja Ruth Blacksmith preko ušiju je zaljubljena u nadarenoga glazbenika Aidana Harpera, kojeg je upoznala dok je ugađao glasovire u njezinoj školi. Odmah ju je oborio s nogu pa je Ruth za samo tri tjedna zbog njega ostavila supruga. Ali Aidan skriva mračnu tajnu: nekoć davno naudio je stanovitoj Mary Trelease, koja je umrla. Ruth se nađe u procjepu – zna da njezin voljeni nikomu ne bi naudio, ali njegova prošlost itekako je muči. U teretani upoznaje narednicu Charlie Zailer te joj ispriča da dečko njezine ‘prijateljice’ ima mračnu prošlost, što Charlie itekako zaintrigira. Kad Charlie posjeti Ruth, u njezinu domu dočeka je šokantan prizor – truplo Ruthina bivšeg supruga Jasona Blacksmitha. Charlie i detektiv Simon Waterhouse otvaraju istragu, no spore se oko samog motiva i osumnjičenika. Čini se da je Ruth doista uznemirena zbog Jasonova ubojstva, dok se Aidan, koji nema alibi, kune da je nevin. Je li Aidan doista nasilan? Je li on ubio Jasona Blacksmitha? I tko je bila Mary Trelease?

Ova uzbudljiva priča izvrstan je spoj kriminalističkog žanra i psihološkog trilera, a razotkrit će mračne tajne koje se kriju iza naoko savršenih i lagodnih života. Petak, 15. i 22. studenoga u večernjem terminu na HTV 2.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.