Na Sulejmanov dvor stiže Nurbanu

Na listi imena koja su oplemenila glumačku postavu posljednje sezone “Sulejmana Veličanstvenog” nalazi se i Merve Boluğur, lijepa 26-godišnja turska glumica koja tumači zanimljiv i zahtjevan lik.

Merve Bolugur

Talentirana turska glumica Merve Bolugur iza sebe ima nekoliko uspješnih TV projekata, među kojima je i uloga crvenokose Zejnep u seriji “Nebo i zemlja”, te uloga u seriji “Kucuk Sirlar”, turskoj inačici uspješne američke serije “Tračerica” u kojoj joj je partner bio glumac Burak Ozcivit. Merve se u glumačkim vodama probijala postepeno, glumeći prvo u nekoliko reklamnih spotova za poznate brendove poput Rexone, Burger Kinga i Algida sladoled, da bi svoju prvu veliku ulogu imala 2006. u humorističnoj mini seriji “Acemi cadi”. Njezine glumačke sposobnosti prepoznala je i struka nagradivši je 2010. i 2011. statuama za najbolju glumicu.

U “Sulejmanu Veličanstvenom” Merve utjelovljuje Ceciliju Vanier Baffo, stvaran lik iz prošlosti čije podrijetlo nije službeno dokumentirano. Od tri moguće teorije, producenti serije prihvatili su onu po kojoj je Cecilija bila vanbračna kćer venecijanskog plemića i guvernera na grčkom otoku Farosu, odakle su je 1537. osteli Barbarosini pirati, kad je imala samo 12 godina. Nedugo kasnije, Cecilia je zajedno sa svojom sluškinjom dovedena u harem Hureminog sina princa Selima II, gdje su joj dali novo ime Afife Nur-Banu, ili u doslovnom prijevodu “božanstvena kraljica kose što svijetli”. Sultanija Hurem odmah je prepoznala njezinu ljepotu, duhovitost i inteligenciju, te joj dodijelila mjesto u Selimovom haremu u Manisi i osigurala najbolje školovanje. Mlada Nurbanu ubrzo je stasala u pravu ljepoticu, a prema povijesnim izvorima djevojka se znala izboriti za mjesto najvažnije Selimove žene. U nešto više od tri godine rodila je četvero djece, među kojima i sina Murada koji će naslijediti Selima na prijestolju. Smatra se da je zaslužna za nastavak “sultanata žena” kojeg je započela Hurem, a koji je trajao skoro 130 godina. Zahvaljujući Hureminoj nauci, ali i svojoj inteligenciji i snalažljivosti, Nurbanu je postala još jedna omiljena sultanija Osmanskog carstva.

ZANIMLJIVOSTI

• Merve ne voli društvene stranice poput Facebooka, no ponekad voli pogledati komentare na Twitteru
• Jako su je uzrujali komentari forumaša i usporedbe Vahide Gordum s Meryem Uzerli, te nerado daje komentare na tu temu jer iznimno poštuje obje glumice
• Tijekom ljeta je morala smršaviti osam kilograma za ulogu Nurbanu, kako bi stala u kostime koji su bili krojeni u veličini br. 34 – i to uz pomoć fitness instruktora s kojim je vježbala po četiri sata dnevno i koji je pazio na njezinu prehranu koja je sadržavala proteine i jako malo masnoće
• U slobodno je vrijeme čitala literaturu o Sulejmanovom životu i haremu

Glumica Merve Boluğur pokušat će vas šarmirati u ulozi Huremine nasljednice Nurbanu, stoga ne propustite pratiti nove nastavke od ponedjeljka do četvrtka na RTL Televiziji!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.