Antonija Blaće u projektu razminiranja Hrvatske

20.11.2013

TV zanimljivosti


Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za razminiranje Hrvatske.

Antonija Blace Peugeot

Na tragu prošlogodišnjeg uspješno realiziranog projekta koji je Peugeot Hrvatska pokrenuo u suradnji s Uredom za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Republike Francuske, a putem kojeg je prikupljeno 600.000 kuna namijenjenih razminiranju teritorija Republike Hrvatske u okolici Zadra, Peugeot je i ove godine osmislio još jedan originalan projekt humanitarnog karaktera – “2008 protiv mina”, u kojem sudjeluje i RTL Televizija.

Danas u Hrvatskoj još uvijek postoji više od 640 km2 minski sumnjivih površina s više od 74.000 mina. Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za razminiranje Hrvatske.

Jedan je od najpoznatijih likovnih umjetnika, slikar i grafički dizajner Boris Bućan, tim je povodom oslikao automobil Peugeot 2008 u stilu svojeg slavnog plakata za balet Igora Stravinskog „Žar ptica”. Vozilo je premijerno prikazano javnosti na otvaranju ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, a potom je bilo izloženo u sjedištu automobilske kuće Peugeot, u samom središtu Pariza. Predstavljanju su prisustvovali dr. sc. Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Goldstein, veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj, proslavljeni umjetnik i autor likovnog rješenja, Boris Bućan, direktor marke Peugeot u Hrvatskoj, Tomislav Miletić te dužnosnici Peugeota.

Glavna svrha vozila ‘Peugeot 2008 by Bućan’ je humanitarnog karaktera. Naime, ono će 28. studenog ove godine biti predmet humanitarne aukcijske večeri u kojoj će sudjelovati brojne poznate hrvatske tvrtke, a koju će voditi voditeljica RTL Televizije i ambasadorica udruge RTL pomaže djeci, Antonija Blaće. U suradnji s Uredom Vlade RH za razminiranje, sav će prihod s aukcije biti namijenjen razminiranju opasnih površina u Hrvatskoj.

– “Kako se ne bih angažirala oko nečega što nas još uvijek podsjeća na ratna vremena. Stravično je živjeti okružen minama – nema slobode, nema opuštene šetnje u prirodi, čak i ako znaš na kojem su području, pa misliš da ih možeš zaobići, negdje u podsvijesti pritisak postoji. Nadam se da će se skupiti što više sredstava da se napokon i to razminiranje završi. Premda, to su nevjerojatno veliki zahvati. Želim uputiti poseban pozdrav svima onima koji na kraju u praksi razminiraju teren i stavljaju svakodnevno svoj život u opasnost” — rekla je Antonija.

Zaostale mine i eksplozivne naprave prepreka su našoj sigurnosti i razvoju naše zemlje. Pozivom na broj 060 9028 (6,25 kn po pozivu iz fiksne i mobilne mreže) podržite humanitarnu akciju protiv mina!

Oglasi
,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s