Fringe: Na rubu – treća sezona

21.11.2013

Serije, TV najave


Junaci hvaljene serije “Fringe: Na rubu” i u trećoj sezoni istražuju slučajeve povezane s alternativnom stvarnosti i otkrivaju neslućene događaje.

Fringe

FBI-ev Odjel za rubne slučajeve u Bostonu osnovan je kad je specijalna agentica Olivia Dunham zatražila pomoć znanstvenika za rubne slučajeve Waltera Bishopa, koji je u to vrijeme boravio u umobolnici, i njegova sina Petera, svjetskog putnika i majstora za sve, kako bi joj pomogli u istrazi neobjašnjive zrakoplovne nesreće. Rješavanjem tog prijelomnog slučaja otkrili su da je to tek prvi u nizu neobičnih i povezanih incidenata. Tako se sastao neobični trio pod vodstvom agenta Phillipa Broylesa i uz asistenciju mlađe agentice Astrid Farnsworth.

Nezamislivi slučajevi s kojima su se članovi Odjela za rubne slučajeve susretali u prve dvije sezone često su bili s područja biomedicinskih znanosti, energije i tehnologije kojima se bavi korporacija Massive Dynamic pod vodstvom zagonetne direktorice Nine Sharp. Kad je Olivia otkrila da su Walter Bishop i neuhvatljivi osnivač i vlasnik Massive Dynamica William Bell u djetinjstvu izvodili pokuse na njoj, krenula je u potragu za pojedinostima svoje zaboravljene i tajanstvene prošlosti.

Istražujući svoju prošlost, otkrila je paralelni svemir i obnovila sposobnost primjećivanja predmeta iz drugog svemira, koju je imala u djetinjstvu. Tako je došla i do šokantne spoznaje da je i Peter došao s “druge strane”. Walter joj je tada povjerio da je prije 25 godina oteo Petera iz paralelnog svemira.

Na kraju druge sezone Peter se vratio u drugi svemir i posjetio svoju biološku majku. Kad je tim Odjela za rubne slučajeve odlučio otići po Petera, druga strana shvatila je to kao napad pa su se Walter i Olivia morali sukobiti sa svojim dvojnicima. William Bell žrtvovao se kako bi omogućio Peteru da se vrati na “našu stranu” s Walterom i Olivijom koju je zamijenila njezina dvojnica s “druge strane”. Tako je prava Olivia ostala zarobljena s “druge strane”. Odlazak po Petera u alternativni svemir u novoj će sezoni potaknuti dvojbe i pitanja o identitetu. U prvoj epizodi treće sezone dezorijentirana Olivia bori se za povratak kući. Usto upoznajemo i njezinu majku Marilyn. U međuvremenu, Peter i Walter trude se nastaviti dalje ne znajući da je uz njih druga Olivia.

Treću sezonu SF-a “Fringe: Na rubu” ne propustite od 25. studenoga u 23:55 na Drugom programu HRT-a!

Oglasi
,

About Adrian Andrejek

Adrian Andrejek je osnivač i glavni urednik portala DigitMAdo. Posljednjih devet godina bavi se novinarstvom te paralelno s tim ulazi u svijet digitalnog marketinga. Njegov je moto: "Početna točka svih postignuća je želja da se ona postignu".

Pogledaj sve objave od Adrian Andrejek

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s