Mildred Pierce prikovat će vas za ekran

Svojoj je kćeri dala sve. No to nije bilo dovoljno… Dobitnica Oscara Kate Winslet glumi u ovoj adaptaciji klasičnog američkog romana, u režiji Todda Haynesa, koja će vas prikovati za ekran.

Mildred Pierce

HBO predstavlja još jednu u nizu renomiranih mini-serija – “Mildred Pierce”, koja oživljava dojmljive likove iz romana Jamesa M. Caina iz 1941. o ponosu i privilegijama srednje klase. U naslovnoj ulozi nastupa dobitnica nagrade Oscar za film “Žena kojoj sam čitao” – Kate Winslet, a režiju potpisuje ikona filmske režije Todd Haynes. Ova dramska mini-serija u pet nastavaka intiman je portret jedinstvene samostalne žene koja se nađe svježe razvedena u vrijeme Velike gospodarske krize te nastoji stvoriti nov život za sebe i svoju obitelj. Serija se bavi Mildredinom nerazumnom odanošću nikad zadovoljnoj kćeri Vedi (Evan Rachel Wood), kao i složenim odnosima s indolentnim muškarcima u njezinom životu, uključujući ljubavnika, polo-igrača Montyja Beragona (Guy Pearce) i bivšeg supruga Berta Piercea (Brían F. O’Byrne).

Priča o Mildred Pierce i danas je jednako snažna kao i u vrijeme kada je knjiga izašla. Ostavljena da se pobrine za sebe i svoje dvoje male djece dok je suprug Bert ostavlja zbog druge žene, Mildred proguta svoj velik ponos i prezir najstarije kćeri Vede te prihvaća posao konobarice u restoranu. Uz snažnu radnu etiku i talent za pečenje kolača, Mildred se odlučuje i sama otvoriti restoran. Usput pronalazi ljubav u šarmantnom, bogatom besposličaru Montyju Beragonu. Poslije Mildred potiče Vedu da slijedi svoj san o uspjehu i društvenom položaju, no ponašanje njezine kćeri njihov odnos učini burnim, te se malo vole, malo mrze. Rivalstvo se dodatno zamrsi prijetnjom Mildredinom poslu i kulminira šokantnom izdajom. S godinama, Mildred pronalazi snagu da nastavi dalje.

Iako se radnja odvija u Kaliforniji, serija Mildred Pierce snimana je u New Yorku, u dijelu naselja Merrick, koje arhitektonski odgovara tome vremenu (doista, kuće u naselju građene su kako bi privukle holivudske talente na Istočnu obalu).

» POVEZANO | Pročitajte sadržaje svih pet epizoda serije MILDRED PIERCE

“Mildred Pierce” daje intiman portret jedinstveno neovisne, svježe rastavljene žene koja se u razdoblju Velike depresije bori da stvori novi život za sebe i svoju obitelj. Od 10. 12. ponedjeljkom i utorkom u 21:40 na HRT 2!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.