“Dobro jutro Hrvatska” daruje od srca

Želeći ovih blagdanskih dana razveseliti djecu koja nisu uz svoje obitelji, a ponajprije djecu u dječjim domovima i male bolesnike na odjelima hrvatskih bolnica, redakcija “Dobrog jutra” snimila je CD “Priče za našu djecu”.

Dobro jutro Hrvatska

Projekt je pokrenula i organizirala Karmela Vukov Colić, a priče za mališane napisali su i ispričali ljudi koje poznajete: Daniela Trbović, Duško Ćurlić, Davor Meštrović, Zoran Vakula, Karmela Vukov Colić, Ognjen Golubić, Uršula Tolj, Vojo Šiljak i Dorotea Lazanin Jelenc. Osim lica s tv ekrana, akciji su se pridružili i poznati pisci sa svojim pričama: Jagna Pogačnik, Silvija Šesto, Mladen Kušec i Julijana Matanović. Glasove su posudili i Barbara Kolar, Lidija Kardum i Robert Ferlin, a CD je izišao iz radionice dramskog programa Hrvatskog radija, uz pomoć redatelja Mislava Brečića.

– “Želja nam je da CD dođe svakom dječjem domu i svakom pedijatrijskom odjelu u Hrvatskoj te centrima za slijepu i slabovidnu djecu kojima će to biti naš dar ovog Božića. Na CD-u su dvije božićne priče Julijanina i Duškova, a ostalo su priče koje smo mi nekad pričali svojoj djeci” — objasnila je Karmela Vukov Colić.

Daniela Trbović otkrila je kako je napisala priču iz života o jednoj majci i djetetu, a svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna. “Imena likova sam morala promijeniti, ali kad djeca i svi ostali čuju priču shvatit će tko je u njoj dosadna mama, a tko lijeni tinejdžer” — dodala je Daniela.

I Zoran Vakula se na Karmelin poziv prihvatio novog izazova te napisao pjesmu u stihovima koja govori o meteorologu. “Inače, često znam pisati pjesme u čestitkama ili porukama, a ovo je moja prva javno objavljena pjesma i nadam se da će razveseliti najmlađe.”

Ognjen Golubić pridružio se akciji jer ga se dojmilo što kolege misle na djecu koja su u ovo blagdansko vrijeme odvojena od obitelji. “CD je pun prekrasnih priča s puno pozitivne energije i emocija, a ja sam napisao fantastičnu priču o vilenjaku. To je inače moja prva napisana priča, ali samo jedna od mnogih izmišljenih priča koje je pričam svojoj kćeri prije spavanja” –rekao je Ognjen.

– “Ja sam ispričala priču koju sam napisala svom djetetu kada je imala četiri godine, a vezana je uz njezine dane u vrtiću. Napisala sam je s nakanom da moje dijete zavoli vrtić te sam s tim povezala Djeda Mraza i Božić. To je jedno moje iskustvo pisanja za najmlađe i drago mi je da sam se pridružila ovoj akciji” — rekla je Julijana Matanović.

Književna kritičarka Jagna Pogačnik rado se odazvala projektu. Smatra kako je to sjajna stvar, jer ima humanitarni karakter. “Ovo je moja prva priča za djecu, a to je zapravo priča moje kćeri koju sam ja zapisala. Na CD-u ima odličnih priča i mislim da će ga zato djeca slušati puno više te da će trajati puno duže od Božića. Veselit će se djeca, a s njima i njihovi roditelji, bake i djedovi” — rekla je Jagna.

Dizajn CD-a djelo je Tomislava Vončine i Davora Vrandečića, a izdavač je HRT. Redakcija emisije “Dobro jutro Hrvatska” darovat će CD-e svakom domu za nezbrinutu djecu te svakoj dječjoj bolnici ili pedijatrijskom odjelu u Hrvatskoj.

Na CD-u “Priče za našu djecu” uz puno ljubavi i entuzijazma ispričano je 13 dječjih priča koje će, nadamo se, najmlađima uljepšavati večeri i ostati u lijepom sjećanju.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.