Dila – priča o ljubavi koja ne poznaje granice

Dila

RIZA-BEG je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je obitelji Selamoglu te je na sebe preuzeo odgovornost za svoju obitelj. Zbog svog junaštva i poštenja je cijenjen kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo prije tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dvije majke.

DILA je mlada djevojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu.

SEJIT-BEG je glava obitelji Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolici poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvijek je bio pravedan i prema svima se lijepo ophodio: kako prema ljudima koji su živjeli na njegovu imanju i koje je uzdržavao, tako i prema do svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je još prije mnogo godina te se iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana i mlađeg Azera.

IHSAN je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet te je pet – šest godina dolazio u konak samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu pretjerano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija zaljubio preko ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje ljepoticu nad ljepoticama, Dilu, te se zaljubi u nju. Nakon godinu – dvije zaruka, mladi par se vjenča i preseli u konak.

AZER je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije niti najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan očevim načinom na koji upravlja zemljom.

SULTAN je Azerova žena koja je s vremenom počela sličiti svome mužu. Nekoć je Sultan bila obična djevojka iz sela, ali kad je postala snaha Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem i obitelji Barazoglu trebao upravljati Azer.

MELIKE je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio dvije žene, a Melike je Rizina majka.

FATMA je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da nitko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno vidio ju je Azer iz obitelji Barazogluovih i ludo se zaljubio.

Jedna misao o “Dila – priča o ljubavi koja ne poznaje granice”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.