HRT 1: iz stare u novu uz zabavni program

Donosimo detaljan pregled novogodišnjeg programa HRT 1 – prikazivat će se razne emisije kao što su “Pa i nisi bila tako loša”, “Ples sa zvijezdama”, “Bam, bam, babalu, bam”, “Ispili, popili, svima na veselje”…

Ples sa zvijezdama

Na Silvestrovo u 20.20 sati Zabavni program Hrvatske televizije uvest će nas u program dočeka Nove godine emisijom “Pa i nisi bila tako loša”. Prema ideji Tomislava Barana emisija je duhoviti rezime godine na izdisaju. Meštar ceremonije bit će Dražen Čuček, a sudjeluju Mirela Priselac Remi, Davor Gobac, Sandra Perković, Miro Ungar, Nikša Kušelj, Ivanka Boljkovac, Ervin Baučić, Ronald Braus, Željko Vukmirica, Vid Balog i Jura Blažević iz Connecta.

Novogodišnji tulum se nastavlja s posebnim izdanjem “Plesa sa zvijezdama”,koji slijedi u 21.05 i u kojem će sudjelovati pet pobjedničkih parova iz proteklih sezona. Tom ćemo se prigodom prisjetiti najljepših i najsmješnijih plesova i parova. Uz voditelje Barbaru i Duška, rasplesat će nas Barbara Radulović i Robert Schubert, Franka Batelić i Ištvan Varga, Luka Nižetić i Marija Šantek, Mario Valentić i Ana Herceg, te Nera Stipičević i Damir Horvatinčić. Zanimljiv glazbeni broj izvest će Marko Tolja uz pratnju muškog zbora Concordia Discors.

U novogodišnjem glazbenom slavlju emisije “Bam, bam, babalu, bam” koje će početi oko 22.20. gledatelji Hrvatske televizije imat će priliku zabaviti se uz hitove najpoznatijih hrvatskih estradnih zvijezda. Moći će zapjevati i zaplesati uz Olivera, Vannu, Borisa Novkovića, Nove Fosile, Petra Grašu, Gorana Karana, Maju Blagdan,Milu Elegović, Mariju Borić, Giuliana, Juru Pađena, Alena Vitasovića, Maria Petrekovića. Voditelji glazbenog showa bit će Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor.

Gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije ulazak u Novu 2014. dočekat će uz mnogo glazbe i u veselom društvu. Emisija “Ispili, popili, svima na veselje”u najluđoj noći donosi tradicijske pjesme u kojima će svatko pronaći nešto za sebe. U posebnom ambijentu “zagorske kleti” nastupit će oko 90 izvođača; KUD Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Zvizde, klapa Boneti, Zrinka Posavec, Ivan Štajduhar, Kruno Dražić, Kruno Golubičić, Stjepan Fortuna te mnogi drugi hrvatski glazbenici. “Ideja je da gledateljima ovu najdužu noć uveselimo s tradicionalnim pjesmama koje se izvode na slavljima. Kroz emisiju ćemo glazbeno proći kroz sve regije Hrvatske, a nastojali smo obuhvatiti i nacionalne manjine.” najavio je urednik Željen Klašterka.

Za one najupornije u novogodišnjoj noći, te za one koji se od jutra žele zabaviti uz filmski program, 1. siječnja u 8.15 na Prvom programu se prikazuje filmski klasik “Brak na talijanski način” slavnoga talijanskog redatelja Vittorija de Sice. Priča je to o uspješnom poslovnom čovjeku i ženi koju je prvi put susreo u bordelu i s kojom želi nastaviti ljubavnički odnos, dok se ona planira udati i odlučno ne želi odstupiti od svoje zamisli. Uz odličan predložak i De Sicinu režiju, popularnosti pridonose nastupi Marcella Mastroiannija i Sophie Loren, najpopularnijeg glumačkog para talijanskog filma. Brak na talijanski način bio je nominiran za Oscara u kategoriji stranog filma i najbolje glumce. Na kraju je osvojio Zlatni globus, a Sophia Loren mogla se pohvaliti nagradom na Moskovskom filmskom festivalu.

Program se nastavlja s jednom novogodišnjom epizodom popularne serije “Odmori se, zaslužio si” i francusko-britanskim filmom “Mayerling” romantičnom tragedijom u kojoj glume Omar Sharif, Catherine Denuve, James Mason, Ave Gardner i dr.. Iako nije u potpunosti povijesno točan, film je bio dobro primljen kod publike dijelom zbog raskošne scenografije i kostimografije.

Tu je naravno, tradicionalni “Novogodišnji koncert iz Beča” čiji prijenos počinje na samu Novu u 11.15. Najdugovječniji i najpoznatiji projekt klasične glazbe, koncert za koji se ulaznica može dobiti jedino srećom na lutriji, spektakl je za oči i uši koji u izravnom televizijskom prijenosu sa znatiželjom i veseljem svako novogodišnje jutro očekuju milijuni televizijskih gledatelja. Bečkom filharmonijom u zlatnoj dvorani Musikvereina ravnat će Daniel Barenoboim, a na programu su, kao i uvijek, valceri, polke, galopi iz pera skladatelja nadarene obitelji Strauss.

Prvi dan Nove godine završava s najgledanijim domaćim filmom u 21.stoljeću, naslova “Svećenikova djeca”, redatelja Vinka Brešana. Snimljen je prema istoimenom dramskom predlošku autora Mate Matišića, a glavne uloge u njemu su ostvarili Krešimir Mikić, Dražen Kuhn, Marija Škaričić, Goran Bogdan i Jadranka Đokić. Radnja filma vrti se oko mladog svećenika koji dolazi na mali, neimenovani dalmatinski otok, na kojem se, u nadi da će povećati natalitet izumirućeg otoka, udružuje s lokalnim prodavačem i ljekarnikom s kojima zajedno buši kondome i pušta ih u prodaju.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.