RTL Kockica stiže 11.01. u 11:01 sati

RTL Kockica, prvi besplatni specijalizirani kanal za djecu, mlade i obitelj, stiže 11. siječnja 2014. od 11:01 sati s pregršt zabavno–obrazovnih formata!

Mali leteći medvjedi

RTL Kockica, najmlađi član medijske grupacije RTL Hrvatska, stiže na male ekrane početkom 2014. godine, točnije 11. siječnja u 11:01 sati. Program, koji će biti kombinacija domaće produkcije i stranog programa, nudi raznovrsnost – od animiranih filmova za one najmlađe do dokumentaraca i obiteljskih filmove za one starije. U 18 sati programa koliko će se dnevno prikazivati, mnogi će naći ponešto za sebe.

– “Ponosni smo na to što možemo predstaviti RTL Kockicu. Puno je truda uloženo u pokretanje ovog novog kanala. Uvjereni smo da imamo vrlo zanimljiv program koji je istovremeno edukativan i zabavan. RTL Kockica će nastaviti obogaćivati svoj program novim formatima i idejama” — izjavio je Johannes Zuell, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska u povodu pokretanja novog specijaliziranog kanala.

Sam početak prikazivanja programa bit će obilježen posebnom uvodnom emisijom tijekom koje će nas voditelji upoznati sa programskim sadržajem novog kanala. Dan na Kockici je u potpunosti prilagođen ritmu djece, te podijeljen na tri cjeline – jutarnji za najmlađe, zatim za one nešto starije, te večernji termin za mlade i obitelj.
Jutarnji termin, pod nazivom Kockići, donosi nam ‘Vatrogasca Vjeku‘, ‘Krpiće‘, ‘Musti‘, ‘Braću koale‘, ‘Malu sportsku akademiju‘, ‘Vremeplov‘… ‘Mala sportska akademija‘ rađena u koprodukciji s PBS Centrom sportske izvrsnosti, serijal je prilagođen djeci i vježbama koje djeca mogu izvoditi kod kuće, a sve u svrhu poticanja zdravih navika. ‘Vremeplov‘, rađen u produkciji RTL-a, svaki će dan donositi nekoliko događaja koji su obilježili određeni datum. Program se nastavlja serijalom ‘Idemo u zoo‘ čiji nas voditelj Ivan Kralj uvodi u tajne životinjskog carstva. Serijal je nastao u suradnji sa Zoološkim vrtom Zagreb čiji nam edukatori na djeci prilagodljiv način predstavljaju stanovnike zoološkog vrta.

Oggy i žohari

Popodnevni program će biti nezaobilazan uz ‘Najljepše bajke svijeta‘ – ekranizaciju bajki koje su napisala braća Grimm, te francuski edukativni crtic ‘Bilo jednom… Ljudsko tijelo‘, koji na zabavan način upoznaje djecu sa ljudskim organizmom. ‘Mali znanstvenici‘ je obrazovno-zabavni format domaće produkcije čiji će nas voditelj povesti na put proučavanja pojava i inih eksperimenata.

Večernji termin donosi crtani serijal ‘Mali leteći medvjedi‘, animiranog ‘Mr. Beana‘, a bit ce tu i format domaće produkcije ‘Baka priča najljepše priče‘ s bakama Stankom Šilović i Mirjanom Tomaško Antić koje će nam čitati dobro poznate klasične priče poput Trnoružice, Pinokija, Mačka u čizmama, Zlatokose i brojnih drugih.

Nakon baka, slijedi serija za tinejdžere ‘Zvijezda je rođena‘, a zatim obiteljsko vrijeme uz filmove, klasike, dokumentarce te dugometražne animirane filmove.

Od samog početka emitiranja RTL Kockice gledatelji će na internetskoj stranici RTLKockica.hr moći pronaći zanimljive video sadržaje i igre.

Od filmskih klasika poput ‘Sisi‘, ‘Malog lorda Fauntleroya‘, ‘Družbe Pere Kvržice‘, ‘Vlaka u snijegu‘ i ‘Čudesne šume‘ do ‘Malih letećih medvjeda‘, ‘Crvenih kapica‘, ‘Oggija i žohara‘, dokumentaraca i raznovrsnih formata domaće produkcije – sve to samo na RTL Kockici od 11. siječnja u 11.01 h!

Jedna misao o “RTL Kockica stiže 11.01. u 11:01 sati”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.