Motel Bates: mračna i izopačena pozadina “Psiha”

Radnja serije “Motel Bates” govori o događajima koji prethode radnji filma “Psiho”, koji je definirao taj žanr, i prikazuje kako se psiha Normana Batesa razvijala u njegovoj tinejdžerskoj dobi.

Motel Bates

Tko još nije čuo za Normana Batesa, izopačenog ubojicu iz filmskog klasika “Psiho” legendarnog Alfreda Hitchcocka? Njegovi zločini postali su dio filmske kulture o kojima sve znaju ljubitelji horora, no pitanje kako je taj mladić postao zločinac iz noćnih mora zasigurno golica znatiželju brojnih gledatelja.

Priča počinje idilično, kad Norma Bates, poslije tragične smrti muža kupi motel na rubu obalnog gradića White Pain Bay u želji da započne novi život. Njezin zgodni i stidljivi sin tinejdžer Norman ubrzo privuče pažnju lokalnih djevojaka na užas svoje majke koja je spremna na sve kako bi zadržala sina pod svojim utjecajem. No, ubrzo Norma i Norman počinju otkrivati kako se ispod fasade idiličnog gradića krije puno strašnija stvarnost te kako njegovi stanovnici skrivaju mnoge tajne.

Norma dolazi u sukob s bivšim vlasnikom motela Keithom Summersom, koji je brutalno napadne. Summers je u sukobu ubijen, ali Norma ne želi obavijestiti policiju. U ključnom trenutku na vrata im dolazi šerif Romero sa zamjenikom Shelbyjem. Batesovi neće dopustiti da ih itko maltretira i učinit će sve da prežive – i da zaštite vlastite tajne. Summersovo tijelo bacit će u rijeku, u nadi da su ga se tako zauvijek riješili. Norman nalazi knjižicu s uznemirujućim crtežima…

Fanovi će doznati sve o mračnoj i izopačenoj pozadini te priče i iz prve ruke saznati koliko je dubok i zamršen njegov odnos s majkom Normom te kako je ona pridonijela nastanku najpoznatijeg serijskog ubojice na svijetu.

Ova napeta američka serija u 10 nastavaka snimljena je prema likovima iz romana “Psiho” Roberta Blocha, a gledamo je od 6. siječnja ponedjeljkom i utorkom u 21:55 na HRT-u 2.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.