Obitelj Borgia – druga sezona

Sukob između braće će buknuti. Papini seksualni prohtjevi rastu. Žene ujedinjuju snage i moćno istupaju. A neprijatelji obitelji Borgia se množe. Ne propustite drugu sezonu hit-serije od 4. siječnja subotom u 22:05 na HRT 1!

Obitelj Borgia

Dok su u burnoj bakanalskoj dekadenciji Rima u 15. stoljeću onkraj vatikanskih zidina carevali štakori, bolest i siromaštvo, zloglasni Rodrigo Borgia i njegova obitelj nemilosrdno su držali vlast sa Svete Stolice. Vladali su taktikom zastrašivanja i nasilja, gazili neprijatelje i sijali strah, raskol i gnušanje među svima koji bi im se usudili stati na put. No, u drugoj sezoni hit-serije “Obitelj Borgia” Aleksandrovu papinsku vlast ne ugrožavaju strani neprijatelji i častohlepni političari, nego rođena krv. Njegov bi neizbježni pad mogao izazvati netko iz najužeg kruga povjerljivih pristaša – vlastite obitelji.

Na kraju prve sezone papina je voljena kći Lucrezia postala majka i cijela je obitelj na okupu slavila kao da je pred njom sretan novi početak. No privid vara. Ove će sezone svi likovi postati mračniji. Lukavi Cesare daje oduška svojoj mračnoj strani i postaje sličniji liku vladara kojeg je opisao Machiavelli. Obitelj izopćuje razuzdanog Juana i on ne preza pred ubojstvom. Lucrezia je sve samostalnija i odbija ulogu šahovske figure u bespoštednoj obiteljskoj jagmi za moći. Aleksandrove borbe ne jenjaju. Nakon što su prijevarom završili u Napulju koji je poharala kuga, Francuzi su gladni osvete. Talijanski klanovi kuju urote da svrgnu papu. Opaki suparnik kardinal Della Rovere obučava ubojicu. Firenca pak pada pod utjecaj puritanskog dominikanca Savonarole i Borgino bogatstvo u banci obitelji Medici je u opasnosti…

Obitelj Borgia

“Papa u obitelji ne dopušta nikakvo suparništvo” — kaže zvijezda serije oskarovac Jeremy Irons. “Zna da obitelj može biti moćna samo ako je jedinstvena.” Cijela je serija snimana u Budimpešti, a uloga pape Aleksandra VI., španjolskog autsajdera koji je političkom lukavošću i bezobzirnom ambicijom nadmašio sve suparnike, Ironsu je donijela nominaciju za Zlatni globus.

“U prvoj sezoni smatrao sam da treba dati vrlo jasnu povijesnu sliku” — kaže autor serije Neil Jordan. “Izgradili smo likove i shvatio sam da im u sljedećoj sezoni možemo dati maha. Bilo je vrlo zabavno.” Izvršni producent James Flynn dodaje: “Druga sezona izlazi iz vatikanske raskoši i zadire u surovi život u bijedi i prljavštini rimskih ulica. Vjerujemo da će ova silovita, snažna i neodoljiva saga i te kako zadovoljiti očekivanja publike koja je uživala u prvoj sezoni.”

U prvoj epizodi druge sezone, nalazak skrivenog blaga davno izgubljenih starorimskih umjetnina ponukat će papu Aleksandra VI. da rimskom puku priredi raskošno slavlje u poganskom stilu. Lucrezia se posvećuje novorođenčetu, a trzavice braće Cesarea i Juana prerastaju u otvoren sukob koji će vrhunac doživjeti u utrci na neosedlanim konjima koja ledi krv u žilama. Aleksandrova milosnica Giulia Farnese doznaje da papa ima novu ljubavnicu. Traži savjet od Vannozze… koja će je poučiti da ima mjesta i za treću. Della Rovere se dotle vratio jednostavnom svećeničkom životu, no za dlaku će preživjeti Cesareov pokušaj ubojstva. Na jugu, bivšeg kraljevića kužnog Napulja Alfonsa na obroncima Vezuva hvataju i nasmrt muče zavojevačke snage gnjevnog – i teško bolesnog – francuskoga kralja Karla VIII.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.