Nijemi svjedok – petnaesta sezona

William Gaminara, Tom Ward i Emilia Fox ponovno su s nama u jednoj od najuspješnijih i najdugovječnijih BBC-jevih kriminalističkih serija.

Nijemi svjedok

Svako mrtvo tijelo priča priču: tko je bio taj čovjek, kako je živio i ono najvažnije, kako je umro. Prošlost čeka da bude otkrivena, a tijelo nudi ključ rješenja zagonetke. U seriji “Nijemi svjedok” patolozi forenzičari prof. Leo Dalton, dr. Harry Cunningham i dr. Nikki Alexander istražuju sumnjive smrti i na temelju dokaza do kojih dolaze otkrivaju što se doista dogodilo.

U ovoj sezoni ekipu, među ostalim, pozivaju na očevid nakon što su ubijeni 12-godišnji Luke, njegova majka Jessie te njegov djed, bivši pripadnik specijalnih postrojbi. Istražitelj Tom Byrne preuzima slučaj kad se uzorak DNK uklopi u istragu koju vodi već 12 godina pokušavajući ući u trag Wraith, tajanstvenoj ženi serijskoj ubojici. No, Harry i Nikki nisu uvjereni da su nalazi točni.

Kad 15-godišnja Shannon strada pod kotačima automobila čiji vozač bježi s mjesta nesreće, Nikki svjedoči događaju i nakon toga upoznaje mračni svijet prisilne prostitucije gdje bande britanskih Azijaca podvode bijele tinejdžerice. A kad pronalaze tijelo istetoviranog muškarca i spaljene ostatke mlade djevojke, Leo, Harry i Nikki rasvjetljavaju ključne veze između mrtvaca i Shannon.

Leo svjedoči protiv kolegice, patologinje Helen Karamides, i zato dolazi u sukob s Nikki, dok im serijski ubojica Arnold Mears šalje čudovišne “tragove” koji vode do posljednjih ostataka njegovih neotkrivenih žrtava. Kad Helen Karamides počini samoubojstvo, a Leu ostavi transkripte dugačkih razgovora što ih je vodila s Mearsom, Nikki, Leo i Harry zajedničkim se snagama bacaju u potragu za žrtvama koje nedostaju.

Dok bi većina kriminalističkih serija nako tolikih godina bila na izdahu, “Nijemi svjedok”, čiji su producenti zaslužni i za izvrsne BBC-jeve serije kao što su “Špijuni” i “Buđenje mrtvih”, bolja je nego ikad, a već je u 15. sezoni. Od 5. siječnja u 23:15 na HTV 2!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.