Crvena udovica: nema vremena za tugovanje

“Red Widow” je uzbudljiva serija o ženi koja obitelj pokušava izvući iz kandži kriminala samo kako bi još dublje bila upletena u svijet pohlepe i grubosti.

Crvena udovica

Martha Walraven (Radha Mitchell) kućanica je u mafijaškoj obitelji. Iako je supruga pokušala odgovoriti od života u organiziranom kriminalu, njezine molbe nisu imale učinka. Suprug je brutalno ubijen, a na njoj je ostalo srediti poslove nakon njegove smrti. Ruski krimi boss Nicholae Schiller (Goran Višnjić) krivi njezinog supruga za nestalu drogu, traži Marthu da vrati dug te je prisiljava da radi za njega. U međuvremenu, policija je u potrazi za prijenosnim stick hardom koji je pripadao Marthinom suprugu. Kad ga ona pronalazi, dozna da je suprug planirao raskrinkati kriminalnu organizaciju, a obitelj uvesti u program zaštite svjedoka.

Napeta ABC-jeva krimi drama najnovijeg datuma američka je verzija uspješne danske serije “Penoza” autora Pietera Barta Korthuisa, koja je svoju premijeru na ABC-jevom kanalu imala u ožujku prošle godine te u brzom roku pronašla svoje mjesto u udarnom terminu RTL Televizije. Nagrađivana scenaristica Melissa Rosenberg, ni manje ni više, svih nastavaka popularne “Sumrak sage” te producenti velikih televizijskih hit serija – Howard Klein (“U uredu”, “Parks and Recreation”), Alon Aranya (“Hostages”), Elizabeth Benjamin (“Kosti”), Tim Iacofano (“24”), predstavljaju nam napetu storiju koja nas svakom novom epizodom sve duljbe uvlači u odnose između likova, koji seriji donose dramske elemente toliko potrebne za temelje i kasniji razvoj uzbudljive i pitke radnje. Svakako, razvoju priče pomogao je izbor glumaca od kojih treba prvenstveno spomenuti atraktivnu i traženu holivudsku glumicu Radhu Mitchell (“Olympus Has Fallen”, “Sillent Hill”, “Pitch Black), kućanicu koja je uvučena u svijet kriminala; Gorana Višnjića kao mafijaškog bossa kojem Martha duguje novac, Radu Šerbedžiju kao Marthinog oca, Wila Travela kao Marthinog brata, Luke Gossa kao Luthera, Jaime Ray Newman kao Marthinu sestru i Cliftona Collinsa Jr. kao FBI agenta, u seriji koja je u svom prvom prikazivanju pred male ekrane privukla više od 7 milijuna Amerikanaca!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.