Granice zločina: ruka pravde nije ograničena

Svijet bez granica treba pravdu bez granica. Svakog četvrtka od 6. veljače u 21 sat na RTL Televiziji pratimo zločin koji je postao globalan i zakon čija ruka pravde nije ograničena!

Granice zločina

Život bivšeg njujorškog policajca Carla Hickmana (William Fichtner) počinje se raspadati kad, nakon ranjavanja na zadatku, postaje ovisan o morfiju. U Nizozemskoj ga, gdje radi posao ispod svojih sposobnosti samo da zaradi, regrutira specijalna jedinica Međunarodnog kaznenog suda sa sjedištem u Den Haagu, koja se bavi slučajevima izvan državnih granica. Jedinicu odabranih čine Eva Vittoria, specijalistica iz Italije za borbu protiv mafije iz Europola i NOCS-a (Gabriella Pession), specijalist za tehničku obuku iz Njemačke, Sebastian Berger (Tom Wlaschiha) iz Berliner Polizei, kriminalistički analitičar Louis Daniel (Marc Lavoin) iz Francuske tj. ICC/DCPJ-a, detektivka Anne-Marie San (Moon Dailly) iz Police nationale te stručnjak za oružje i taktičku pripremu, Tommy McConnel (Richard Flood) iz Sjeverne Irske.

Prvi slučaj tima su ubojstva četiriju žena u različitim europskim gradovima čija tijela su pronađena u parkovima. Istražitelji na posljednjem mjestu ubojstva pronalaze cipelu koja bi im mogla pomoći da identificiraju žrtvu, dok mrtvozornik na žrtvi pronalazi rane koji daju nasluti da se je ubojica poigravao sa žrtvom. Cipela istražitelje vodi dio trgovine u kojoj ubojica otima agenticu San dok je Hickeman u potrazi za morfijem.

Međunarodne postave i europskog šarma, u mnoštvu američkih kriminalističkih serija u kojima FBI agenti prevrću slučajeve na gotovo identičan način portretirajući slične karakterne junake, serija “Crossing Lines”, čija se zbivanja odigravaju u europskim gradovima, pokazala se kao pravi pogodak koji funkcionira zahvaljujući vrhunskom timu producenata i autora, te je osvježenje za sve one koji traže alternativu američkim serijama u kriminalističkom žanru.

U ovoj jedinstvenoj krimi seriji o elitnoj jedinici koja lovi zločince u svijetu, u kojem prednosti globalizacije koriste kriminalci sakrivajući se u tzv. sigurnim zemljama izrabljujući sistem, kroz zajedništvo i međusobno povjerenje, ekipa smještena u središtu Međunarodnog kaznenog suda staje na kraj međunarodnom zločinu.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.