Severina pojela poster svog idola Springsteena

RTL-ova emisija “Lice s naslovnice” donosi sve detalje o Severininim glazbenim počecima, poslovnim i privatnim uspjesima i iskušenjima koje će ispričati njezini rođaci, prijatelji, nekadašnji i sadašnji najbliži suradnici.

Severina

Bila ona poznata kao Sevka, Seve nacionale ili djevojka sa sela, Severina je najpopularnija glazbenica s milijunskim nakladama izdavača zvuka, koja pomiče granice hrvatske estrade, seks simbol i fenomen!

U novoj epizodi dokumentarnog serijala “Lice s naslovnice” Severinin ujak, Ivan Lela, upoznat će nas sa Severininom obitelji i njezinim djetinjstvom, posebice periodom kada je kao dijete dolazila u posjet baki i djedu s majčine strane u Umljanoviće, selo u okolici Čavoglava. Severinini prijatelji, Alenka Marina, Nena Žeravica i Toni Kešić prisjetit će se zajedničkog perioda života kada su, kao tinejdžeri, polazili glazbenu školu u Splitu, te plesali, pjevali i glumili u legendarnom KUD-u “Mozaik” kojeg je vodila Lepa Smoje, a Severinina rođakinja, Nensi Kulušić Glavinić, Bahrija Golubović, autor i voditelj radijske emisije “Demo X”, ispričat će nam kako su izgledali njezini prvi nastupi pred publikom, o odlascima na glazbena natjecanja, završavanju škole, glazbenim idolima Saši Lošiću i Bruceu Sprinsteenu čiji je poster jednom poderala na komadiće i pojela, te snimanju prvog pravog albuma u Zagrebu.

– “Imali smo dogovoren ugovor s jednom njemačkom diskografskom kućom. Dobili smo predujam za album koji je Tajči trebala snimiti na njemačkom. Međutim, na sam dan potpisivanja ugovora, Tajči nam je javila da odlazi u Ameriku. Zrinko Tutić je u tom trenutku, kao zamjenu za Tajči, predlagao tada 17-godišnju Severinu koju je gledao u glazbenoj emisiji. Nikši Bratošu i meni ona tada nije bila ništa posebno, no ipak se Tutić htio naći s njom” — prisjetio se glazbeni menadžer Edvin Softić trenutka kada je prvi put čuo za Severinu.

Nakon upoznavanja sa Tutićem, Severina je snimila albume na kojem su se našle njezine velike uspješnice “Moja prva djevojka”, “Dalmatinka”, “Moja stvar”, “Djevojka sa sela”… No, bio je to i turbulentni period njenog života kada je morala paziti na svaki detalj ugovora s glazbenim magnatom, zbog kojeg je Tutić na kraju završio i na sudu, te izgubio spor.

Severina je zasigurno jedna od najpoznatijih i najslušanijih hrvatskih pjevačica čiji hitovi i koncerti vrhunske produkcije već godinama zabavljaju mnoge ljude diljem regije, a i šire. No, pojedini događaji iz njezine prošlosti nisu pozitivno odjeknuli u javnosti, kao npr. pjevanje na vjenčanju kriminalca, sporni video uradak, suradnja s Goranom Brezovićem, pjevanje na stranačkim skupovima… O njezinom glazbenom uspjehu, rasprodanim koncertima, izletima u kazališne vode, pa čak i o njezinom privatnom životu svoj komentar dat će redatelj Tomaž Pandur, glazbeni kritičar Zlatko Gall, skladatelj Goran Bregović, Mani Gotovac te menadžer Tomislav Petrović, a sve biti popraćeno video snimkama njezinih prvih i najzanimljivijih nastupa.

Ne propustite pogledati “Lice s naslovnice” o Severini Vučković u nedjelju 2. veljače u 21:50 sati na RTL Televiziji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.