Carstvo poroka – druga sezona

Nucky Thompson, najveći moćnik u gradu koji u doba prohibicije doživljava veliki bum, skupo plaća mjesto na vrhu “svjetske igraonice”. U 12 novih epizoda radnja se nastavlja nekoliko mjeseci nakon završetka prve sezone.

Carstvo poroka

Steve Buscemi predvodi glumačku postavu u drugoj sezoni hit serije “Boardwalk Empire”, kronike procvata organiziranog kriminala u prvim godinama prohibicije. Izbori 1920. su gotovi, no savezne vlasti protiv Nuckyja pokreću istragu zbog izborne prijevare, dok se njegovi najbliži saveznici dižu na ustanak.

Godina je 1921. i Nucky i njegovi pobočnici – uključujući i mladog veterana I. svjetskog rata Jimmyja Darmodyja kojemu je Nucky kao otac – naizgled su učvrstili moć: uspješno su lažirali izbore i na gradonačelničko mjesto doveli Nuckyjeva čovjeka. No nakon krvava napada Ku-Klux-Klana na ilegalno skladište Bijelka Whitea, Nucky će ustanoviti da mu se vlast nad Atlantic Cityjem klima: savezni će ga agenti uhititi zbog izborne prijevare i isprevrtati mu ured, dok njegovi najbliži suradnici i rod staju na stranu Jimmyjeva oca, vremešnoga komodora Louisa Kaestnera, u pokušaju da ga svrgnu. Gangsteri poput Arnolda Rothsteina, Luckyja Luciana, Meyera Lanskyja i Ala Caponea dotle u prikrajku čekaju pravi trenutak da se domognu što većeg komada Nuckyjeva kolača.

Ne propustite uzbudljivu drugu sezonu “Carstva poroka” od 24. veljače ponedjeljkom i utorkom u 21:05 sati na Drugom programu HRT-a.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.