Naše majke, naši očevi (Generation War)

Doživljena prijateljstva i izdaje, povjerenje i razočaranje, iluzije i spoznaje, krivnja i odgovornost promijenit će njihove živote zauvijek. Prijatelji nisu ni slutili koliko će ih strašna iskustva, nedaće i strahote rata promijeniti.

Naše majke, naši očevi

Berlin, ljeto je 1941. godine. Pet prijatelja, među kojima su Wilhelm, njegov osjećajni i umjetnosti sklon brat Friedhelm, Charlotte, Viktor i Greta sastaju se ne bi li se oprostili jedni od drugih. Wilhelm i Friedhelm su poslani na Istočnu bojišnicu, a Charlotte također odlazi onamo kao medicinska sestra. Oni si međusobno obećaju da će se sastati kad rat završi te su uvjereni da će se to dogoditi već oko Božića. Nakon početnih vojnih pobjeda njemačka vojska kreće prema Moskvi. Što duže traje rat na istoku, to više iskusni poručnik Wilhelm i njegov tek unovačeni brat Friedhelm shvaćaju strahote rata u Rusiji. Njih dvojica svjedoče pogromu u ukrajinskom selu tijekom kojega njemački oficir, pripadnik SS-a, strijelja 14-godišnju djevojčicu, unatoč Wilhelmovom pokušaju da je spasi. Njihov prijašnji pogled na svijet iz temelja se mijenja…

Mini-seriju “Naše majke, naši očevi” u šest nastavaka ne propustite pratiti četvrtkom od 13. veljače u 21:40 sati na Prvom programu HRT-a.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.