Villa Maria na RTL Televiziji

Prva hrvatska telenovela “Villa Maria” priča je o tri obitelji koje su povezane, ali još više razdvojene novcem, ljubavi, strasti i izdajom. Ne propustite se prisjetiti radnim danom od 24. veljače u 15:30 sati na RTL TV.

Villa Maria

Tomislav ‘Tomo’ Jurak (Žarko Radić) je bogati 50-godišnjak, suprug Ane Jurak (Ksenija Pajić), vlasnik restorana i hotela “Grand” u Zagrebu i “Villa Maria” u Opatiji. Kako bi obitelji pružio savršenu egzistenciju, potpuno je predan poslu, a obitelj mu zamjera da premalo vremena provodi s njima. Njegova kći Dora (Jelena Veljača) ima 20 godina i odlična je studentica. Tomo je obožava i ne prihvaća činjenicu da je već odavno ušla u godine da ima dečka i svoju intimu. Na početku razmažena tatina kćer, razvit će se u zrelu djevojku koja će pokušati sačuvati obitelj na okupu nakon što se sazna prava istina o Tomovoj ljubavnici Vesni (Barbara Vicković), ženi Tomova suparnika Maksimilijana ‘Maksa’ Lovreka (Ante Čedo Martinić), bankara koji Jurakovoj firmi daje veliki kredit za preuzimanje malotrgovinskog lanca. On i Tomislav Jurak (ne)prijatelji su još od fakultetskih dana. Uz posao, Jurakovi i Lovrekovi povezani su i privatno, a razdoblje prividnog prijateljstva s početka priče ubrzo prerasta u suparništvo.

Dora se uskoro zaljubljuje u Luku Pongraca (Damir Markovina), pametnog i obrazovanog mladića koji neumorno radi kod Jurakovih, ali ne razumije da ga oni iskorištavaju. Dorin brat Ivan (Mislav Čavajda) je ljubomoran na Luku i njegov odnos s Tomom, koji nalikuje odnosu sin-otac koji Ivan oduvijek želi. Uz to, Lukina majka Dunja (Nada Gačešić-Livaković) ne odobrava vezu između Dore i Luke, a ujedno čuva i tajnu o Lukinom podrijetlu.

Villa Maria 2

Pod produkcijskom palicom kuće “Ava”, telenovela “Villa Maria” snimala se u razdoblju od 2004. do 2005. u Zagrebu i Opatiji. Svoju svjetsku premijeru je igrom slučaja doživjela u Srbiji, gdje je emitiranje na RTV Pink krenulo pola sata prije početka prikazivanja u Hrvatskoj. Zbog ogromnog uspjeha u susjednoj Srbiji, u posljednjih deset nastavka gostovao je beogradski glumac Vojin Ćetković, dok je pjevačica Tijana Dapčević spomenula seriju u svojoj pjesmi “Sve je isto, samo njega nema” (stih: “Čujem u Beogradu se gleda Villa Maria…”). Posebne uloge u seriji dobili su meksički glumci Omar Germenos (“Marisol”, “Montecristo”) i Gloria Peralta, koji su u stvarnom životu u braku, te pjevači Petar Grašo i Jelena Rozga.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.