Zločin s naslovnice – druga sezona

Druga sezona “Zločina s naslovnice” donosi novu priču nastalu prema romanu dogodovština novinarke Paddy Meehan, koja pokušava izgraditi karijeru u jeku štrajka rudara i promjena koje zahvaćaju svijet novinarstva.

Zločin s naslovnice

Paddy ima posao iz snova – dežura u noćnoj smjeni zajedno s McViejem. No karijera joj se nađe na ledu kad dobije novoga glavnog urednika, Maloneyja. Nakon naoko bezazlene dojave o nasilju u jednom od mirnijih predgrađa Glasgowa, Paddy otkriva da se zapravo dogodilo hladnokrvno ubojstvo pa joj se ukazuje jedinstvena prilika da spasi radno mjesto. Nažalost, prihvaća mito kako cijela priča ne bi dospjela u novine.

Ispočetka se činilo da je riječ o tipičnom nasilju u obitelji, nakon čega je jedan ukućanin Paddy dao 50 funta kako bi jezik držala za zubima. Žena koja je prijavila slučaj uspješna je odvjetnica koja voli zaviriti u čašicu pa će joj Paddy učiniti veliku uslugu ne bude li objavila priču. Međutim, sutradan ujutro ta je žena nađena mrtva. Paddy ima spektakularnu priču, ali itekako će nadrapati bude li se pročulo da je primila mito. Osim toga, čini se da i policija ima neke svoje razloge zbog kojih ignorira zločin. Paddy se pomalo približava istini, da bi joj netko zapalio auto dok u njemu sjedi McVie!

Dok se McVie oporavlja od opeklina koje je zadobio u napadu, u redakciji izbija sukob između Devlina i Maloneyja. Istodobno, Paddy otkriva prljavu kampanju koja se vodi protiv sindikata rudara i pokušaje vlade da sve zataška. U opasnosti je i “Glasgow Daily News” i svi njegovi novinari! Mogu li zakopati ratnu sjekiru kako bi otkrili istinu? Paddy priznaje Devlinu da je uzela mito, zbog čega joj se karijera nađe na ledu. McVie izlazi iz bolnice te s Paddy kreće u potragu za žrtvinom sestrom Karen, koja će im pomoći da dokažu da govore istinu. No hoće li ona poživjeti dovoljno dugo kako bi sve ispričala? Paddy otkriva da neki djelatnici tajnih službi ne prežu ni pred čime kako bi porazili rudare i prekinuli štrajk. A cijela istina je kudikamo složenija nego što joj se isprva činilo!

Ne propustite posljednje dvije epizode u petak, 14. veljače od 21:30 sati samo na Drugom programu HRT-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.