Predstavljamo žiri showa Tri, dva, jedan – kuhaj!

S proljećem na RTL stiže show u kojem će uživati svaki zaljubljenik u tradicionalna hrvatska jela. Da kandidatima amaterima u emisiji bude još zanimljivije, pobrinut će se dvočlani žiri: Željka Klemenčić i Tomislav Špiček!

321 kuhaj

RTL Televizija u svojoj proljetnoj shemi gledateljima predstavlja „Tri, dva, jedan – kuhaj“, novi kulinarski show koji nas vraća pomalo zaboravljenim, ali nikad prežaljenim tradicionalnim jelima. Natjecatelje će kroz izazove kuhanja voditi Antonija Blaće, a njihova jela ocjenjivat će dvočlani žiri koji čine domaći gastro-guru Željka Klemenčić i poznati chef Tomislav Špiček!

Od članice žirija Željke kandidati i gledatelji imat će što naučiti. Izdavačica i glavna urednica časopisa ‘Mrvica’ bila je idejna začetnica i prva urednica mjesečnika “Dobra hrana” Jutarnjeg lista. Njezina ‘Mrvica’ multimedijalni je magazin za ljude poput nje, kojima se cijela životna filozofija vrti oko prirodne, jednostavne i slasne hrane. Željki je kulinarska tradicija iznimno važna i mišljenja je da su zdravi kulinarski temelji ključna stvar za razvoj i napredak stoga je raduje što će se u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj“ proći sve regije Hrvatske.

„Svaki tjedan pokrivat ćemo drugu regiju Hrvatske, što će meni biti jako zanimljivo“, priznala je Željka, koja se itekako veseli prenijeti svoje znanje i entuzijazam kandidatima, zajedno s drugim članom žirija, jednim od najpoznatijih i najsimpatičnijih kuhara u Hrvatskoj, Tomislavom Špičekom.

„Tradicija mi je itekako bitna i zato mi je drago što će se na njoj temeljiti naš show. Rijetke su emisije u kojima se ta baština čuva…“, izjavio je Tomislav, vrhunski kuhar kojeg je šira javnost upoznala preko TV emisije “Kruške i jabuke”. Tomislav je svoju ljubav prema tradicionalnom kulinarstvu i gastronomiji usavršavao u zagrebačkom hotelu Esplanade te je pet godina bio chef kuhinje uglednog zagrebačkog restorana Baltazar, a 2004. je proglašen Kuharom godine u izboru revije za vino, gastronomiju i turizam ‘Svijet u čaši’. Izdao je i knjigu „Moja zima“ sa svojim najdražim receptima iz koje se jasno vidi zašto je stekao nacionalnu popularnost.

Tri dva jedan kuhaj

„Bitno je da jelo lijepo izgleda, a to ovisi i u kakvom se stilu servira. Ali okus je ipak najvažniji. Bit ću pravedan. Ali i strog ako vidim da se nešto ne radi kako treba. Kandidatima bih poručio nek’ se ne boje kad rade i nek’ opušteno kuhaju i bit će sve u redu“, kaže Špiček.

„Stvarno sam oduševljena izborom kandidata, ovime što sam imala prilike dosad vidjeti i čuti. Mislimo da će biti stvarno šaroliko društvo. Posebno mi je drago da su zastupljene mnoge hrvatske regije, a i natjecatelji su svih dobnih skupina, od 19 do 72 godine, što bi moglo biti vrlo zabavno“, izjavila je Željka Klemenčić.

Osim što će testirati svoja znanja o domaćoj, tradicionalnoj kuhinji, natjecatelji i gledatelji će u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj“ dobiti priliku prisjetiti se okusa jela naših baka. Otvorit će se tu mnoga važna pitanja – u čemu je razlika između makarske i imotske torte, što je tajna pravog fišpaprikaša ili pašticade, žgvaceta ili tripica…

Do ovog televizijsko-kulinarskog spektakla ostalo je još malo vremena. Natjecatelji i dvoje sudaca, Željka i Tomislav, pokazat će gledateljima kako najjednostavnija jela mogu biti najukusnija te kako nas okusi mogu vratiti u neka davna vremena. „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ je show u kojem prošlost oživljuje, a budućnost vas vidi kao odličnog kuhara. Uskoro na RTL Televiziji!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.