Bez traga (Without a Trace)

U New Yorku postoji specijalni odred FBI-ja koji se bavi vjerojatno najtežim slučajevima, nestalim osobama. Odlična serija „Bez traga“ kreće na RTL-u 3. travnja u 22:20 sati jer ova utrka s vremenom ne smije biti izgubljena!

Bez traga

MPU (Misssing Person Unit) odjel, koji vodi agent Jack Malone (Anthony LaPaglia), u stalnoj je utrci s vremenom jer su prva 72 sata od nestanka ključna u pronalasku osobe.

Osim Malonea, tim stručnjaka čine Samantha Spade (Poppy Montgomery), Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste), Danny Taylor (Enrique Murciano), Martin Fitzerald (Eric Close) i Elena Delgado (Roselyn Sanchez). Svaka epizoda prati detektive pod pritiskom vremena dok nastoje odgonetnuti što se dogodilo s nestalom osobom, upoznaje nas sa životima detektiva, njihovim osobnim iskustvima te na koji načine slučajevi utječu na njih.

Izvrsna američka policijska drama „Bez traga“, autora Hanka Steinberga i Jerryja Bruckheimera („CSI“, „CSI Miami“, „CSI: NY“, „Zaboravljeni slučaj“) premijeru je imala na CBS-u 2002., u terminu „Hitne službe“ na NBC-ju, s namjerom da istoj popularnoj dramskoj seriji postane ozbiljna konkurencija, što je u konačnici uspjela te prebacila sva očekivanja. Odličnu gledanost zadržala je „Bez traga“ na malim ekranima sedam sezona, redovno je povećavajući iz sezone u sezonu, kulminirajući u trećoj kada se smjestila na sam vrh gledanosti, ispred „Uvoda u anatomiju“, „Raymonda“, „Dva i pol muškaraca“, „Hitne službe“, „Losta“, Zaboravljenog slučaja“, „NCIS“ , „JAG-a“, „“24“ i mnogih drugih hit serija, te imala u prosjeku 18,68 milijuna gledatelja u totalu po epizodi. Ono što seriju razlikuje od ostatka policijskih drama svakako jesu informacije o stvarnim nestancima, tj. potjernice koje se emitiraju na kraju većine epizoda, što je rezultiralo spašavanjem pet osoba. Kao što smo spomenuli, seriju potpisuje veliki Jerry Bruckheimer, koji je u jednoj crossover epizodi osme sezone „CSI-ja“ spojio GIla Grissoma te Jacka Malonea, a razrješenje slučaja donio u crossover epizodi šeste sezone „Bez traga“.

Glavnu ulogu ponio je poznati Anthony LaPaglia, kojeg se sjećamo iz „Klijenta“ Joela Schumachera, „Lantane“ Rayja Lawrencea i mnogih drugih TV serija, ali i kino hitova. U ostalim ulogama našao se niz istaknutih, uglavnom TV glumaca – Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, koji su ovu seriju učinili velikim TV hitom, koji će se ponajviše svidjeti obožavateljima CSI franžize jer će uživati u svakom novom napetom nastavku.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.