Seoska gozba: novi gastro-putopisni serijal

Od 16. travnja na Prvom programu kreće novi gastro-putopisni serijal “Seoska gozba” koji za Hrvatsku televiziju proizvodi produkcijska kuća “Drugi plan”.

Seoska gozba

Projekt je sastavljen od 7 emisija, a u njemu sudjeluju domaćice sa 7 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz 7 hrvatskih regija.

Domaćice su Miranda Paić iz OPG “Skradinske delicije” iz Skradina, Davorka Šajina iz seoskog domaćinstva “Ograde” iz Katuna Lindarskog kraj Pazina, Hilda Demerac iz OPG “Demerac” iz Stare Rače kraj Bjelovara, Tatjana Novačić iz seoskog domaćinstva “Novačić” iz sela Popovac kraj Belog Manastira, Tihana Veselić iz OPG “Veselić” iz Novog sela Palanječkog u Lonjskom polju, Suzana Grgić iz “Ambient parka” iz Sesvetskog Kraljevca te Mariana Bičanić iz OPG “Bičanić” iz Dabra kraj Otočca.

U svakoj emisiji domaćice s ostalih šest gospodarstava dolaze u posjet sedmoj; tamo ih ona upoznaje sa životom i radom na samom gospodarstvu, s kulturnim, povijesnim i tradicijskim posebnostima kraja u kojem se nalazi, a vrhunac emisije je večera koju domaćica priređuje svojim gošćama, vodeći pri tome računa da su namirnice koje koristi ili iz njezine vlastite proizvodnje ili iz njenog kraja.

U prvoj emisiji naša mala karavana dolazi u posjet Mirandi Paić na njezino živopisno obiteljsko gospodarstvo Skradinske delicije, u selo Bićine kraj Skradina. Miranda gospodarstvo vodi uz pomoć supruga, kćerke i sina, a primarno zanimanje im je uzgoj badema. Oni su i glavni sastojak Mirandinog proizvoda, nadaleko poznate Skradinske torte, koju je upravo Miranda registrirala kao autohtoni zaštićeni proizvod, a koji je nedavno predstavila i zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu.

U ovoj emisiji od naše vrijedne domaćice Mirande Paić doznat ćemo tajnu Skradinskog rižota, vidjeti kako se priprema tzv. sjajna peka po recepturi franjevaca iz obližnjeg Visovačkog samostana, ali i doznati kakve se sve delicije mogu spraviti od pomalo zaboravljenog voća – duda ili po skradinski murve.

Prva epizoda “Seoske gozbe” na rasporedu je 16. travnja na Prvom programu u 20 sati i 10 minuta.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.