Odbačena (Utarran) – borba protiv diskriminacije

08.04.2014

Sapunice


Televizijski hit „Odbačena“ je dirljiva priča koja prati djetinjstvo i odrastanje Tapasyje i Ichche, dviju djevojčica koje potječu iz različitih društvenih slojeva.

Odbačena

Tapasya (Rashmi Desai) je kćer bogatih aristokrata Divye (Pyumori Mehta) i Jogija Thakura (Ayub Khan), rođena u raskoši, ali istovremeno jako skromna, poslušna i dobra. Ichche, koja je vrlo rano ostala bez oca, odrasta uz majku Damini (Vaishali Thakkar), kućnu pomoćnicu i dadilju u kući bogate obitelji Thakur, kako bi svom djetetu osigurala normalan život i školovanje. Kada Tapasyjin otac Jogi otkrije da je nenamjerno kriv za smrt Ichinog oca, počinje ga proganjati krivnja pa odluči Ichche odgajati kako rođenu kćer. Međutim, i pored prijateljstva koje su djevojčice razvile, ljubomora je neizbježna, pogotovo kad Ichcha sve osvoji svojom jednostavnom prirodom i dobrim srcem. Sumitra Devi, teta Tapasyjine majke, odbija prihvatiti Ichchu i njezinu majku, te polako okreće Tapasyju protiv njih.

Prvi veliki problem nastaje kad se u njihovom životu pojavi zgodan i bogat Veer Singh Bundela (Nadndrish Sandhu). Jogi Thakur želi svoju kćer Tapasyju udati za njega, ali ne zna da je ona zaljubljena u Siddhartha Vermu (Sharaan Singh). Tapasyji se povjerava Ichche i moli je da se ona uda za Vira, što ona prihvaća. Vir s vremenom istinski zavoli Ichchu , a Tapasyju izjeda ljubomora kad je vidi sretnu.

Radnja serije govori o svim problemima indijskog društva te je već s prvim emitiranjem otvorila brojne polemike. Prema važećim zakonskim propisima u Indiji su spolovi ravnopravni. Štoviše, u jednome su žene “ravnopravnije” od muškaraca: pravo da biraju i budu birane ostvaruju sa osamnaest godina, dok se muškarcima punoljetnost priznaje tek u dvadeset i prvoj godini. U praksi je, međutim, drugačije: žene su uglavnom nižeg stupnja obrazovanja, nemaju privatne imovine, te ih je mnogo manje zaposleno, a u čekaonicama liječničkih ordinacija rijetka su pojava. Između ostalog, smatra se da su kćerke samo privremeno u roditeljskoj kući. Po hindu tradiciji, isključivo muški potomci su nasljednici kuće, kućišta i cjelokupne nepokretne imovine, bez obzira na društveni status.

Osim u samoj seriji, ljubavna drama istovremeno se odvijala na samom setu snimanja. Iskrice između glavnih protagonista serije, Rashmi Desai (Tapasyje) i Nandisha Sandhua (Vira), frcale su već na samom početku, a njihova romansa je bila okrunjena brakom koji je završio skandalom o kojem je brujala cijela Indija. Nešto kasnije, glumica Rashmi Desai optužila je supruga Nandisha Sandhu da ju je fizički i psihički maltretirao. No, cijela stvar je ubrzo medijski zataškana. Prema glasinama koje su kružile, glumac Nandish je optužio suprugu da je posesivna, a glumica Rashmi je nedugo nakon toga napustila zajednički dom preselivši se kod roditelja, te je vratila svoje djevojačko prezime. Nakon dramatičnog raskida nekadašnji ljubavnici su se zakleli da nikad više neće razmijeniti niti jednu riječ. Ali, kako kaže stara izreka – nikad ne reci nikad!

Par se nedavno susreo ‘oči u oči’ na rođendanskoj proslavi njihove zajedničke prijateljice, glumice Tine Dutte (u „Odbačenoj“ jedina tumači dvije uloge, Ichchu i njenu kćerku Miti), koja je neposredno pred rođendan okončala ljubavnu vezu sa producentom Mahesh Kumarom Jaiswalom. Na Tininu rođendansku zabavu, bivši ljubavnici su stigli odvojeno izbjegavajući mogući susret. Usprkos želji i trudu da se ne sretnu ipak na kraju su bili prisiljeni razmijeniti pozdrave. Kako pišu mediji u Indiji, usprkos međusobnom hladnom odnosu oboje su uživali u zabavi što potvrđuju i fotografije koje su dospjele u javnost.

Serija Odbačena“ svoju indijsku premijeru imala je 2008., a dosad je snimljeno preko 1400 epizoda. Njezini glavni protagonisti postali su najplaćeniji glumci, a o njihovoj popularnosti govore i prijevodi serije na mnogobrojnim jezicima u Indiji. „Odbačena“ je trenutno najprodavanija indijska serija koja se prikazuje u više od 30-tak zemalja diljem svijeta.

Ono što je počelo kao prijateljstvo pretvorilo se u zapetljano klupko intriga, nevjerica i izdaje. Zanimljive živote prijateljica Ichche i Tapasyje pratite u novoj seriji “Odbačena”, od srijede 9. travnja u 11:00 sati na RTL Televiziji!

Oglasi
,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s