Teorija velikog praska – sedma sezona

Dosadašnjih šest sezona planetarno popularne serije „Teorija velikog praska“ osvojilo je gledatelje diljem svijeta. Sheldon i ekipa 12. svibnja vraćaju se na male ekrane u sedmoj sezoni samo na RTL 2!

Teorija velikog praska 7

Autorski i producentski dvojac Chuck Lorre i Bill Prady radnju serije „Teorija velikog praska“ smjestio je u Pasadenu (država Kalifornija), a glavni likovi su genijalaci; briljantni fizičari koji mogu shvatiti kako svemir funkcionira, no kako komunicirati s ljudima, osobito djevojkama, potpuni im je misterij. To se počinje mijenjati kada upoznaje Penny. Ona je privlačna plavuša i konobarica s glumačkim ambicijama. Nezaobilazni članovi “ekipe” su Howard i Rajesh.

Šesta sezona serije nije razočarala. Raj je progovorio! Trijezan! S Penny! Sam od sebe! Njih su dvoje otvorili dušu jedno drugome u sceni u kojoj je atmosfera prelazila iz srcedrapajuće prema šokantnoj i urnebesno smiješnoj. Je li Raja samo ponio trenutak nakon prekida s Lucy ili je prebrodio svoj strah od razgovora sa ženama, saznat ćemo upravo u sedmoj sezoni koja broji 24 polusatne epizode nabijene zabavom i smijehom. U gostujućim ulogama imat ćemo priliku vidjeti; Reginu King, filmsku i televizijsku glumicu kao gospođu Davis. U dvije epizode kao profesor Proton gostovat će Bob Newhart, poznati američki stand-up komičar, a Carrie Fisher i James Earl Jones iz Ratova zvijezda također će imati gostujuću ulogu.

Popularnost serije u SAD-u iz sezone u sezonu raste sve više. Serija je u šestoj sezoni bila uizuzetno gledana, a epizodu “The Bakersfield Expedition” gledalo je 20 milijuna gledatelja. Trenutno aktualna, sedma sezona ima najveću gledanost ikada, a svaku epizodu prosječno gleda 19,79 milijuna ljudi. O popularnosti I mišljenju struke govori 80 nominacija i 24 osvojene nagrade.

Polusatnu dozu smijeha i zabave, koju vam donosi sedma sezona serije „Teorija velikog praska“, stiže na RTL 2 od 12. svibnja u 22:25!

ZANIMLJIVOSTI

Teorija velikog praska

1. PRVI PILOT JE BIO POTPUNO DRUGAČIJI OD DANAŠNJE SERIJE
Pilot, snimljen za TV sezonu 2006./07., je bio prilično drukčiji od onoga što danas gledamo. Jedina dva lika koja su zadržana iz originalnog pilota su Leonard i Sheldon. Uz njih su, u glavnim ulogama, zamišljene dvije djevojke – Katie, djevojka iz malog mjesta, britkog jezika, koja nakon prekida s dečkom useljava u Leonardov i Sheldonov stan, te Gilda, kolegica i prijateljica Leonarda i Sheldona koja se osjeća ugroženom dolaskom Katie. Nakon loših komentara producenata, pilot je preuređen, ubačeni su novi likovi i serija je dobila oblik kakav gledamo danas. Zanimljivo, Rajeva nesposobnost govora sa ženama, osim kada popije alkohol, je stvaran problem koji je imao jedan prijatelj scenarista Billyja Pradyja.

2. GEEK RAZGOVORE PIŠE PROFESOR FIZIKE I ASTRONOMIJE
David Saltzberg, profesor fizike i astronomije na Sveučilištu California u Los Angelesu, zadužen je za provjeravanje scenarija, pisanje dijaloga koji uključuju znanstvene razgovore i različite činjenice, te crtanje dijagrama koje Sheldon crta po tabli u stanu ili na poslu. Scenarist Prady ističe da se izuzetno pazi na detalje geek razgovora te da su, zahvaljujući Saltzbergu, sve činjenice i informacije točne.

3. TEORIJA VELIKOG PRASKA I ROSEANNE SU POVEZANI
Tko bi rekao da zanimljiva i zabavna serija poput „Teorije velikog praska“ i iritantna poput „Roseanne“ mogu imati nešto zajedničko, ali, eto, imaju. A zajednički su im Johnny Galecki, Sara Gilbert, Laurie Metcalf i Chuck Lorre. Gilbert, koja se u prve tri sezone „Teorije velikog praska“ pojavljivala kao Leslie Winkle, Leonardova povremena djevojka i kolegica, u „Roseanne“ je igrala brbljavu Darlene. Leonard, odnosno, Galecki je u istoj seriji bio Darlenin sramežljivi dečko, dok je Metclaf, koja u „Teoriji velikog praska“ igra Sheldonovu religioznu majku bila Roseannina sestra. Kreator Teorije velikog praska, Chuck Lorre, je bio scenarist i producent Roseanne.

4. TEORIJA VELIKOG PRASKA JE U BJELORUSIJI PREKOPIRANA U TEORETIČARE
Bjeloruska državna televizija je doslovno prekopirala seriju i nazvala je „Teoretičari“. Uloge su identične, uvodna špica gotovo pa ista, a dijalozi potpuno isti. Lorre je preko Warnera uputio prijetnju tužbom, ali su znali da će proces biti dugotrajan i vjerojatno bez rezultata jer su „Teoretičari“ u vlasništvu državne televizija kojom upravlja Vlada Bjelorusije. Ipak, kad su glumci, koji su tumačili glavne uloge Seve, Lea i Hovarda, saznali da serije nema licencu, odbili su daljnju glumu pa je serija otkazana.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.