Dokumentarac o Paulu Coelhu na RTL-u

Dirljiva životna priča o književniku Paulu Coelhu, od njegovih buntovnih studenskih dana, služenja zatvorske kazne u 70-ima, otkrivenja u Santiago de Composteli 1986. do književnog uspjeha i slave koja je slijedila.

Paulo Coelho

Gledatelji će moći vidjeti ovog vikenda na svojim malim ekranima dokumentarac „Paulo Coelho – Moj život“ – u subotu 24. svibnja u 22:45 sati na RTL2, te u nedjelju 25. svibnja u 15:30 sati na RTL Televiziji!

Obožavan književnik od strane javnosti, Paulo Coelho je jedan od najuspješnijih svjetskih pisaca. Njegov književni opus redovno se nalazi na najvišim pozicijama svjetskih bestseler ljestvica, a Coelhovo sljedbeništvo čitatelja broji se u više od 500 milijuna u 150 zemalja svijeta. Mnoštvo njegovih knjiga je ekranizirano, a svakako najpoznatiji roman je „Alkemičar“ iz 1988., kojim se proslavio i u Hrvatskoj. Knjiga o duhovnoj potrazi pastira Santiaga, koji mora doznati značaj sudbine, ljubavi i drugih životnih istina, prevedena je čak na 71 jezik i time ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao knjiga aktivnog pisca koja je prevedena na najviše jezika.

Sjajan dokumentarac „Paul Coelho – moj život“ iz 2011. ocrtava portret karizmatičnog, a opet skromnog, brazilskog autora kroz razne faze njegova života. Nakon dvadeset i četiri godine, Coelho se vraća u Santiago de Compostelu zajedno s drugim hodočasnicima te se prisjeća svog trenutka otkrivenja. Slavnog pisca upoznajemo kao dijete strogih katolika često kažnjavanog zbog svoje buntovnosti, mladića u borbi za slobodu u Brazilu zbog čega je bio kažnjen mučenjem i zatvorom, te međunarodne zvijezde na crvenom tepihu Cannesa. Doznat ćemo više o trenutku 1986. kada je doživio Bogojavljenje za vrijeme hodočašća u Santiago de Composteli, u ovom portretu jednog pisca čiji je život epsko i emotivno putovanje poput njegovih književnih djela.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.