Dance Star Night: Finale Challenge na Doma TV

02.06.2014

TV emisije, TV najave


Plesni spektakl “Dance Star Night” održan u Poreču predstavio je najbolje svjetske plesače, a u gala završnici najbolji od najboljih natječu se za prestižnu titulu Dance Star 2014.

DanceStar

Međunarodni plesni spektakl Dance Star Festival okupio je velike svjetske zvijezde koje su obilježile plesnu umjetnost. “DanceStar night – finale challenge” vrhunska je plesna priredba u kojoj ćemo saznati tko su najbolji plesači, grupe, koreografije Dance Star svjetske turneje 2014.

Dance Star u Poreču trajao je od 28.05 – 01.06., a ondje je nastupilo oko 4000 plesača iz 16 zemalja te su otplesali oko 800 koreografija. U kvalifikacijski dijelu natjecanja na otvorenim prvenstvima širom Europe i svijeta (Južnoafrička republika, Brazil, Austrija, Rumunjska…) sudjelovalo je gotovo 50 000 plesača. Kulminacija je zadnje prvenstvo u Poreču koje završava “Dance Star Night”-om, večeri na kojoj se najbolje dosad ocijenjene točke imaju priliku ponovno prestaviti publici i žiriju, u borbi za 1. mjesto i novčanu nagradu.

Na Dance Star-u bili su zastupljeni gotovi svi poznati plesni stilovi – od baleta, suvremenog plesa, jazz-dancea, preko hip-hopa, urban style-a, do tradicionalnih plesova kao što je Gumboot (ime nosi prema “gumenim čizmama” koje su nosili rudari u Južnoafričkoj republici koji su izmislili ovaj ples, a sastoji se od posebne koreografije uz vokalnu pratnju sličnu beatbox-u).

Daniel Lommel, Nina Kripas, Mauro i Flavia Astolfi te Dollie Henry samo su neka od priznatih imena koja su dio plesne bajke u Poreču. Francuskog plesača Daniela Lommela magazin ‘Time’ uvrstio je u deset najboljih svjetskih plesača njegove generacije. Nina Kripas poznata je svjetska plesačica porijeklom iz Austrije, koja pleše sve, od baleta do hip –hopa, Kanye West, Black Eyed Peas, Chris Brown, Usher I Michael Jackson samo su neki od poznatih imena s kojima je do sad surađivala na turnejama i glazbenim spotovima. Mauro Astolfi umjetnički je direktor Spellbound Dance Company, a u Poreč je došao u pratnji sestre Flavie Astolfi plesačice, pjevačice i koreografkinje koja je radila i s velikim Enniom Morriconeom. Dollie Henry priznata je britanska koreografkinja, plesačica, redateljica i pedagoginja te je jedna od najvažnijih predstavnika artisitc jazz dance smjera u plesu.

U sklopu festivala održava se i finalno natjecanje DanceStar svjetske turneje 2014. u kojem sudjeluje više od 3000 plesača iz cijelog svijeta, a čiju snimku donosi Doma TV. Natjecanje se održalo u dvorani “Intersportcentar” u Zelenoj Laguni pod vodstvom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), koja u Europi i svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu.

Oglasi
,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s