Recenzija: Gang Related – Toliko loše da poželiš razbiti ekran

Terry O’Quinn ne može spasiti “Gang Related”. Ne može spasiti čak ni svoje scene. Dovraga, čovjek je bio dobar čak i kao vrag u “666 Park Avenue”, jednoj od najlošijih horor serija koje ćete ikad vidjeti. Sada konačno možete zamisliti koliko je ovo loša serija.

Gang related

U ove ljetne dane, male, neprimjetne, ne baš dobre, ali ni grozne televizijske serije dolaze u skupini i otežavaju stvari. Želite skrenuti pogled i praviti se da ne postoje, ali u trenutku slabosti uvjeravate sami sebe da ne mogu biti tako loše i naposljetku popustite. U prvoj epizodi vidite potencijal i dobijete nadu da će takva (ljetna) serija izrasti u nešto gledljivo. U iznimno rijetkim slučajevima (“Halt and Catch Fire”), druga ili treća epizoda nagrade vašu vjernost i dobra serija izranja iz ruševina. U ostalim slučajevima, kao u onom FOX-ove grozne serije “Gang Related”, u startu je prilično jasno da se morate nositi s hrpom klišeja koji nikad neće biti ništa više negoli – grozni. Svake minute koje nastavljate gledati, dio vaše duše se raspada i trune. Negdje u vama bolan glas vrišti u agoniji: “ZAŠTO TO GLEDAŠ!?”. A ti ga ušutkavaš i kažeš da glumi John Locke iz “Izgubljenih”, što se ne propušta jer IZGUBLJENI.

Među brojnim njegovim manama, jedino područje u kojem “Gang Related” uspijeva je u dokazivanju da nevjerojatno talentiran Terry O’Quinn (spomenuti John Locke iz “Izgubljenih”) zapravo može glumiti u nekom projektu, a da ga svojom pojavom nimalo ne poboljša. Iako bi O’Quinn praktički mogao nositi 99 od 100 serija, kao što je dokazao kroz impresivan niz uloga, “Gang Related” je ta jedna, stota serija. Scenarij je jednostavno preloš da bi ga on mogao nadvladati. Ako usporite reprodukciju gotovo možete vidjeti kako njegov um i usta pokušavaju ispraviti riječi dok ih izgovara. Ali bezuspješno. Terry O’Quinn ne može spasiti “Gang Related”. Ne može spasiti čak ni svoje scene. Dovraga, čovjek je bio dobar čak i kao vrag u “666 Park Avenue”, jednoj od najlošijih horor serija koje ćete ikad vidjeti. Sada konačno možete zamisliti koliko je ovo loša serija.

Dok sam se držao za trbuh i valjao od smijeha, pustio sam da epizoda ide dalje. A onda se dogodilo nešto predvidivo. Tako predvidivo da sam viknuo “MRTAV SI!” čak i prije nego što se to moglo dogoditi. (Doista je poginuo, ali čekajte, postaje zanimljivije). Pokušao sam ga spriječiti od ulaska u napuštenu zgradu upozorivši ga da će sigurno umrijeti. Ušao je. I sad je mrtav. Kao i ova serija. Koju više ne možete trpjeti, pa uzmete palicu i razbijete televizor/kompjutor/laptop. Zatim vam zabrinuti susjed pokuca/pozvoni na vrata i pita je li vam ponestalo tableta za živce. A vi u mislima poželite da ste radije u jako dugačkom redu u trgovačkom centru za vrijeme božićnih blagdana ili tako neku jednako groznu stvar umjesto što gledate ovu “lošost” o serije. I kukate zbog neprovratnih 45 minuta života.

ŽANR: Akcija
AUTOR: Chris Morgan
PRODUCENTI: Howard Griffith, Scott Rosenbaum
ULOGE: Ramon Rodriguez, Terry O’Quinn, RZA, Jay Hernandez, Sung Kang
MREŽA: FOX
OCJENA: 2

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.