Toscana (Le tre rose di Eva)

Smrt uglednog vinara, Luche Monfortea i optužba djevojke njegova sina Aurore za njegovo ubojstvo uzdrmali su život stanovnika mjesta Villalba.

Toscana

Aurora je moderna junakinja koja se za svoju slobodu i neovisnost bori protiv onih koji su se urotili protiv nje i zatvorili je iza rešetaka. U pozadini svega stoji nemilosrdna borba za dom, staro neprijateljstvo suprotstavljenih obitelji, urote, tajne, grijesi, braća koja se bore za ljubav jedne žene. Radnja je smještena u bogato toskansko vinogradarsko područje koje se samo naizgled čini savršenim. Ispod površine leži grijeh jedne žene Eve, Aurorine majke, koja je nestala odnoseći sa sobom istinu koja može objasniti sve.

PRVA EPIZODA

Aurora Taviani puštena je iz zatvora nakon osam godina. Bila je osuđena za ubojstvo Luce Monfortea, uspješnog vinara i oca svojeg tadašnjeg dečka Alessandra Monfortea. Sam Alessandro našao ju je pokraj Lucina tijela krvavih ruku. To je uništilo njihovu ljubavnu priču i uzrokovalo strašnu mržnju i zamjeranje u njemu. Nedugo prije tragedije, Aurorina majka Eva, koja je bila u tajnoj ljubavnoj vezi s Lucom, nestala je.

Aurora se vraća u Villalbu, mali gradić smješten među toskanskim vinogradima, spremna za novi početak na Primaluceu, obiteljskom imanju, i suprotstavljanje svima koji misle da je ona ubojica. Međutim, imanje je zapušteno i opterećeno dugovima prema banci. Aurorina baka Ottavia i starija sestra Marzia pokušavaju je uvjeriti da je farma izgubljeni slučaj, no Aurora se ne namjerava predati. Njezina druga sestra Tessa želi je prodati i odseliti se što dalje.

GALERIJA LIKOVA

Anna Safroncik

Aurora Taviani (Anna Safroncik)
Imala je samo 18 godina kad je optužena za ubojstvo oca svojeg dečka. Danas ima 26 godina i posjeduje neospornu ljepotu i hrabrost kakvu poznaju samo oni koji su iskusili bol i patnju. Svi je smatraju divljakušom koja nije u stanju kontrolirati svoj nagon. To je išlo u prilog onima koji su brže-bolje htjeli zaključiti istragu ubojstva Luce Monfortea bez ikakvih neugodnih posljedica. Međutim, Aurora odbija biti žrtvom i želi otkriti istinu koja će sprati ljagu s njezina imena. U njoj i dalje živi velika ljubav za Alessandra i potajno se nada da će ga vratiti.

Tessa Taviani (Giorgia Wurth)
Ne bi se vratila u Primaluce, čak ni nakon puštanja njezine sestre iz zatvora, da ne namjerava zavesti najbogatijeg i najmoćnijeg čovjeka u Villalbi, Ruggera Cameranu. Tessa je naslijedila cinizam i okrutnost od svoje majke, kao i njezinu senzualnost. Njezin smisao za ironični humor odaje njezine pametne i dobro smišljene strategije kojima postiže svoje ciljeve. No Tessa gubi iz vida cilj i smisao za igru u kojoj joj nema ravne kad se zaljubi prvi put u životu, i to u čovjeka koji nema ni novčića.

Marzia Taviani (Karin Proia)
Ima karijeru zbog koje je izbivala iz Villalbe i obiteljske kuće, sve do izlaska njezine sestre Aurore iz zatvora. Marzia je našla utočište u poslu nakon majčina nestanka i sestrina suđenja. Vraća se u Villalbu zbog osjećaja krivnje da nije bila dobra starija sestra, premda zbog toga mora napustiti posao u gradu. Bez poslovnog odijela iza kojeg se uvijek skrivala, Marzia je ranjivija. Zaljubljuje se u problematičnog vojnog pilota Mattea, najmlađeg Monfortea, koji je zavodi neposredno prije odlaska na teren, nakon čega joj se počne udvarati policajac Mancini.

Ottavia Taviani (Paola Pitagora)
Aurorina, Tessina i Marzijina baka te majka Eve Taviani. Ottavia s radošću dočekuje svoje unuke na imanju Primaluce, sretna što su joj se vratile nakon razdoblja otuđenosti. Međutim, ne može poduprijeti Aurorinu potragu za istinom, vjerujući da je vrijeme koje je prošlo zakopalo ono što nitko ne bi trebao ni znati. Neke tajne dovode u opasnost one koje im se približe.

Eva Taviani (Barbara De Rossi)
Majka sestara Taviani i Ottavijina kći. Bila je ljubavnica Luche Monfortea koji je bio spreman ostaviti svoju obitelj zbog nje. Ubrzo nakon Luchine smrti ona nestaje i premda tijelo nikada nije nađeno, smatra se mrtvom. Sjećanje na Evu potpiruje sukob između sestara Taviani i njihove bake. Tessa, Marzia i Ottavia žele vjerovati da je mrtva jer su je u Villalbi svi doživljavali kao neodgovornu majku i problematičnu ženu koja je izazvala skandal. Međutim, Aurora vjeruje da je Eva još živa te da ih nije napustila svojom voljom, nego je bila primorana na to.

Roberto Farnesi

Alessandro Monforte (Roberto Farnesi)
Očeva smrt stavila je na njega golem teret. Odlučio se odreći Aurore i ponovno izgraditi obiteljsko carstvo. Alessandro se protiv boli bori na način da oko sebe stvara prividno savršen svijet. Međutim, ni veza s drugom ženom ne može potisnuti ljubav koju osjeća prema Aurori. Taj se unutarnji konflikt budi kad je ponovno vidi nakon osam godina. Alessandro ne želi vjerovati da je Aurora nevina, a istodobno je želi.

Edoardo Monforte (Luca Capuano)
Edoardo oduvijek traži poštovanje svog starijeg brata Alessandra, ali se istovremeno želi osloboditi iz njegovih ralja. Edoardo pati zbog Alessandrove dominantne ličnosti, koja je postala još izraženija nakon smrti oca. Pokušava se nametnuti, no svojim nepromišljenim djelima unosi napetost u obitelj.Uspoređivanje i natjecanje s bratom njegova je pokretačka sila.

Matteo Monforte
Matteo je najmlađi brat obitelji Monforte. Odlučio je postati vojni pilot iz puke želje da se otrgne iz obitelji koju stalno razdiru sukobi nakon smrti oca. Nakon što je zamalo izgubio život, Matteo je prisiljen napustiti službu i vratiti se u svakodnevni život Villalbe. Među ostalim, njegov povratak učvrstit će dojam da sa svojom braćom nema baš ništa zajedničko.

Viola Camerana
Viola je Ruggerova kći, i najbogatija nasljednica u Villalbi. Njezino vjenčanje s Alessandrom u sjeni je sumnje koju je u nju usadio njezin otac, da se Alessandro ženi njome samo zbog bogatstva. Međutim, Viola je odlučila postati njegovom ženom, unatoč uvjerenju da njegovo srce zauvijek pripada Aurori.

Livia Monforte
Livia nepodnošljivom lakoćom prihvaća smrt svog supruga Luche Monfortea, koji je bio zaljubljen u Evu Taviani. Livia živi u otvorenom sukobu sa sinom Alessandrom koji je optužuje da nije bila uz svoju djecu kad su je najviše trebala, posebno kad su bivši prijatelji i koristoljupci pokušali opustošiti obiteljsko bogatstvo.

Elena Monforte
Iznenadna smrt oca usporila je njezino osamostaljenje i odvajanje od obitelji. Premda je već odrasla, Elena nikad nije bila samostalna: muče je tjeskoba i podređenost majci Liviji. Vezana je uz svog brata Edoarda i zaljubljena u Brunu Attalija.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.