Dobri policajac (Good Cop)

Hrvatska radiotelevizija ovo ljeto pripremila je pravu poslasticu za sve ljubitelje kriminalističkih dramskih serija. Tako će u petak na HRT2 oko 22.20 biti premijerno prikazan 1. dio BBC-eve kriminalističke serije “Good cop”.

Dobri policajac

Fabula se vrti oko uličnog policajca iz Liverpoola, Johna Paula Rocksavagea. On je taj koji se odaziva na poziv kad netko pozove policiju i pritom se suočava sa svim životnim situacijama u kojima se ljudi mogu zateći. Prepun adrenalina i prijeteća držanja u jednom trenutku, umoran od dosade i promrzao u idućem, svakodnevno okružen ljudskim nemoralom i očajem… No kad njegov partner Andy pogine na dužnosti kao žrtva mahnitog i podmuklog napada, Rocksavage osjeti poriv da uzvrati na njemu dotad nezamisliv način. Sve iznenada postaje vrlo osobno i kad jednom prijeđe liniju koja dijeli predstavnike zakona od prijestupnika, povratka više nema.

Rocksavage otkriva da nije dovoljno samo raditi svoj posao, ne može se riješiti nepogrešivog osjećaja nepravde i nemoći da učini ono što je ispravno. Kad Andyjevi napadači budu oslobođeni, u Rocksavageu se nešto prelomi. Jednostavno ne može dopustiti da takva nepravda prođe nekažnjeno te pod okriljem noći odlazi u osvetnički pohod. Našavši se licem u lice s ubojicama i stojeći pred uperenim pištoljem, učini nešto što će mu zauvijek promijeniti život i pritom osjeti zadovoljstvo kakvo nikada prije nije iskusio.

Rocksavage postaje policajac ubojica – neustrašivi osvetnik koji se osvećuje onima koji to zaslužuju i koji, prema njegovom uvjerenju, moraju umrijeti. Danju je i dalje junak, vrstan policajac koji štiti i pomaže onima u nevolji. No noću se pretvara u ubojicu koji prati i vreba svoj plijen prije nego što zada završni, ubojiti udarac. Pravdu dijeli prema svojim mjerilima, nastojeći utišati svoje unutarnje demone – ubojstva koja počini nisu nasumična.

Uzbudljiva i napeta, prepuna eksplicitnih prizora nasilja, Dobri policajac” je visokostilizirana kriminalistička serija s nadasve neočekivanim obratom. Glavnu ulogu glumi Warren Brown, bivši svjetski prvak u tajlandskom boksu. Scenarist je Stephen Butchard, redatelji su Sam Miller i Susan Tully , dok produkciju potpisuje BBC.

Prvi dio kriminalističke serije “Dobri policajac” pogledajte u petak, 8. kolovoza na Drugom programu Hrvatske televizije oko 22.20 sati.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.