Šlep šou – novi glazbeni serijal

Što dobijete kad komičar poveze kombijem poznatog glazbenika, šlepa ga od mjesta do mjesta koja su obilježila njegov život i pritom zna o njemu ono što glazbenik ne želi da se zna? Dobijete novi glazbeno zabavni serijal u pokretu!

Šlep šou

U trajanju od 45 minuta “Šlep show emitirat će se u novoj jesenskoj shemi ponedjeljkom na Drugom programu u elitnom večernjem terminu. Voditelj Vlado Šagadin razgovara i razotkrivama poznate hrvatske glazbenika do nasitnijih detalja njihove osobnosti: mana, opsesija, strahova i strasti koje dosad nismo imali prilike doznati. Svi gosti u serijalu su glazbenici, od legendi do novih mladih glazbenih snaga. Ugostit će cijeli niz glazbenika od Massima, Psihomodo Popa, Nene Belana, Jaje iz Jinxa, Dubravka Ivaniša iz Pipsa, Aljoše Šerića iz sastava “Pavel”, Ivana Dečaka iz “Vatre” . Inače, koncepcijski je zamišljeno da Vlado Šagadin kojemu je ovo je prvo televizijsko iskustvo, strpa u svoj crveni Zastavin kombi jednog od domaćih glazbenika i ispita ga bas sve. Tijekom emisije, Vlado i njegov gost, ugodno časkajući, posjetit će tri lokacije koje su bitne za karijeru dotičnog gosta. Osim razgovornog dijela , u showu ćemo vidjeti i 3-4 glazbena broja koji su snimljeni na neuobičajenim mjestima s obzirom na glazbeni žanr zvijezda koje će gostovati. Tako će Massimo svirati u Tkalčićevoj sa svojim bendom, Jaja i Jinxi na Britancu na tržnici, Aljoša s Pavelom na Zrinjevcu, itd. Serijal će ukupno imati 24 emisije, a proizvodi ga Blenda d.o.o. za HRT. Redatelji su Siniša Hajduk i Tihomir Žanr koji su i idejni autori serijala.

Vlado Šagadin voditelj serijala je već s 19 godina počeo je raditi u novinama kao grafički urednik i dizajner. Bogato grafičko iskustvo stjecao je u dnevnim i tjednim novinama: “Tjednik”, “Panorama”, “Fokus”, “Jutarnji list”, “Globus”, “Novi list” . Organizator je 24satnog crtanja stripa, koji se održava protekle četiri godine. Na crtanju 2013. godine sudjelovalo je preko stotinu ljudi iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule, a nacrtano je preko 1000 tabli stripa.

Posljednjih deset godina objavljuje tekstove, osvrte, eseje i recenzije o stripu u kojima tematizira odnos prema stripu kao umjetnosti, a tekstovi se redovito objavljuju u dnevnom tisku (“Jutarnji list” i “Večernji list”), tjednom tisku (“Globus”, “Forum”) i specijaliziranim tiskovinama (časopis za teoriju stripa “Kvadrat”). Voditelj je niza kulturnih tribina posvećenih stripu, a angažiran je oko popularizacije stripa kao umjetnosti i adekvatnog vrednovanja velike tradicije koju Hrvatska u tom pogledu ima. Na Radiju 101 bio je član grupacije dr. Schwantz (1996. – 2006.) i bavio se izradom songova, radiodrama, reklama i scenarija koji su višestruko nagrađeni na strukovnim festivalima poput “Festa”. Surađivao s Croatia filmom na animiranoj političko-satiričkoj seriji “Laku noć, Hrvatska” kao scenarist, redatelj i vokal.

Koliko pozitive stane u mali crveni kombi provjerite na Drugom programu HRT-a u novom glazbeno serijalu Šlep show s prvim danima jeseni.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.