Kirurg (The Knick) na Cinemaxu i HBO GO

U središtu je nove serije „Kirurg“ bolnica Knickerbocker u centru New Yorka 1900-ih i njezini pionirski kirurzi, medicinske sestre te osoblje koji šire granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke smrtnosti i bez ikakvih antibiotika.

Kirurg

„Kirurg“ je nova Cinemaxova dramska serija Oscarom i Emmyjem nagrađenoga redatelja Stevena Soderbergha. Radnja je smještena u centar New Yorka 1900. g., a odvija se u bolnici Knickerbocker. Inovativni kirurzi, medicinske sestre i osoblje bolnice pomiču granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke stope smrtnosti kad nisu postojali antibiotici.

Soderbergh je režirao deset nastavaka prve sezone serije. Clive Owen, nominiran za nagrade „Oscar“ i „Emmy“, u glavnoj je ulozi. Glumi doktora Johna Thackeryja, iznimnoga kirurga koji je začetnik novih metoda na svome području unatoč svojoj teškoj ovisnosti o kokainu. On vodi tim liječnika, uključujući i svog štićenika dr. Everetta Gallingera, mladog dr. Bertieja Chickeringa mlađeg i Algernona Edwardsa, kirurga koji je stigao tek nedavno, ali obećava.

Energično osoblje u bolnici čine i Cornelia Robertson, kći glavnoga donatora bolnice, arogantni vozač hitne pomoći Tom Cleary, Lucy Elkins, mlada medicinska sestra iz provincije, korumpirani upravitelj Herman Barrow te sestra Harriet, časna sestra bez dlake na jeziku.

New York, 1900. g.: U bolnici Knickerbocker rade inovativni kirurzi, medicinski tehničari i osoblje koje pomiče granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke stope smrtnosti kad nisu postojali antibiotici. Novi voditelj kirurga je iznimni, arogantni odmetnik dr. John Thackery, čiju ovisnost o kokainu i opijumu nadmašuje jedino ambicija za medicinskim otkrićima i priznanjima njegovih kolega. Osoblju i pacijentima bolnice, koje čine isključivo bijelci, pridružuje se jednako daroviti dr. Algernon Edwards s harvardskom diplomom, koji se mora izboriti za poštovanje te uspjeti u gradu punom rasizma. Dok nastoji očuvati ugled bolnice koja pruža kvalitetne usluge, Knickerbocker se trudi privući bogatu klijentelu, ali istodobno se bori za opstanak.

Prva epizoda ove intrigantne dramske serije će u periodu od 9. kolovoza do 8. rujna biti dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. U redovnom emitiranju bit će prikazana 9. kolovoza u 22 sata ekskluzivno na Cinemaxu.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.