Upoznajte likove serije Kud puklo da puklo

Uskoro počinje žestoka borba za milijun eura i bitka za preživljavanjem u novoj seriji “KUD PUKLO DA PUKLO”. Predstavljamo vam sve likove kako biste ih pobliže upoznali prije početka emitiranja.

KPDP Katarina Damir

KATARINA DOŠEN (Đurina unuka)

Katarina je zgodna, pametna, duhovita, tvrdoglava, neposlušna i vrlo strasna kad se bori za svoje stavove. Završila je medicinu iz želje da pomaže ljudima, ali joj je već nakon godine dana rada (na zamjeni) u bolnici postalo jasno da joj se posao svodi na brojeve, a ne ljude što je prilično frustrira. U dugogodišnjoj je vezi s Denisom (doktorom) koji je povremeno vara no to ona ne zna. Na pogreb stiže samo zbog tate koji je inzistirao na tome da ode. Dolazak u selo i upoznavanje sa stanovnicima pretvara se u pravu avanturu. Kada sazna za uvjete oporuke i kada shvati kakvu će pomutnju to izazvati u njenoj ionako disfunkcionalnoj široj obitelji, Katarina odlučuje napustiti selo. No nije računala na Hunda, Đurinog psa, koji je od prvog trenutka u njoj prepoznao Đuru i krenuo za njom.

Katarina je kao i Krešo i Tomislav odgojena u gradu bez dodira sa selom, a obiteljska druženja (sa tetama i njihovim obiteljima) su uglavnom završavala svađama i teškim dramama. No bez obzira na to Katarina želi veliku obitelj jer joj odrastanje kao jedinici nije bilo previše zabavno. Na zadnjoj se godini fakulteta zaljubila u Denisa, kolegu liječnika i od tada je s njim u sretnoj vezi (barem ona tako misli). Nakon završetka školovanja dobila je posao na hitnoj kao zamjena, ali se razočarala kada je shvatila da se njeno poimanje posla liječnika i onoga što ona trenutno radi prilično razlikuje.

Život na selu, nakon početnog šoka, je počinje pomalo i veseliti. Kuća koja nema vode, struje i wc-a postaje sve više njezin dom. Njezino početno nesnalaženje u prirodi zahvaljujući Damiru prerasta u uživanje u istoj, a vremenom će oboje shvatiti kako ipak imaju više zajedničkog nego što su mislili.

DAMIR GAVRAN (Milin i Zdenkin sin)

Zgodan, duhovit, sportski spretan, zabavan. Odgojen je tradicionalno, ali u obitelji s puno ljubavi tako da su ljubav i briga za obitelj (i selo) duboko usađeni u njega. On je ustvari dobri duh sela jer kako se brine o nacionalnom parku tako se brine i o selu. Dok se njegov otac zanosi velikim planovima, Damir je pokretač svake akcije (popraviti dječje igralište, zakrpati rupe na cesti do groblja, ofarbati školu…).

Damir je “galeb” iz zabave. Voli svakodnevnu interakciju sa turistima, a naročito s turisticama. Nije nikad imao ozbiljnu vezu. Svjestan je Snježanine zaljubljenosti u njega, ali on tu ništa ne poduzima jer zna da bi se u tom slučaju odmah morao oženiti. Svima se opravdava sa činjenicom da je ona još premlada, a ustvari je svjestan da ona nikad neće biti ona “prava”. S ocem je u dobrom odnosu, ali ga stalno dovodi na rub “srčanog udara”, namjerno. Damir voli izazivati ljude iz čiste zabave, pozitivne naravno, a Mile je kao šibica, odmah plane. S mamom je naravno u sukobu jedino oko pitanja ženidbe. Majka barem jednom dnevno potegne to pitanje.

U mladosti je Damir zadavao dosta glavobolje roditeljima jer su on, Josip (Tesla) i Ljubo stalno radili ludosti. Odlazak na školovanje nije mu donio dovoljno uzbuđenja, ustvari očekivao je da će mu se život u gradu svidjeti više od života na selu, ali nije. Kada je vidio da nacionalni park zapošljava rangere prvi se prijavio i od tada s velikim zadovoljstvom obavlja svoj posao koji mu nudi dovoljno uzbuđenja, veselja, a i mogućnosti neobaveznog druženja s turisticama. Taj Damirov ‘galebarski’ šarm je ono što istovremeno nervira i privlači Katarinu.

Kad upozna Katarinu njegove će se emocije prema njoj mijenjati iz dana u dan: od “mržnje” do potpunog obožavanja. Katarinin karakter ga izluđuje, ali s vremenom shvaća da je upravo ta neposlušnost i tvrdoglavost ono što je nedostajalo Snježani i ostalim djevojkama, a da su im prioriteti ustvari isti. Imati posao koji voliš, obitelj koju obožavaš i idiličan život. Kad se selo uroti protiv unuka, u njemu će proraditi zaštitnički instinkt pa će se potajno brinuti o Katarini. Damira će odnos sa Katarinom mijenjati i nerijetko će se naći u situaciji u kojoj će morati preispitati svoje principe i stavove, kao uostalom i Katarina.

KPDP Tomislav

TOMISLAV MAMIĆ (Katarinin rođak)

Tomislav je sin najmlađe Đurine kćeri Milice. Od majke je naslijedio averziju prema ovom selu i selu uopće i ne priznaje život izvan grada. Njegov je san biti bogat. Ugodne vanjštine, šminker, arogantan, duhovit (najviše sam sebi), bahat, zna biti jako slatkorječiv no, u biti je ljenčina i ne baš previše bistar. S Krešom i Katarinom se viđa na rijetkim obiteljskim okupljanjima, uglavnom oko Božića, a tada se njihovi roditelji toliko posvađaju da nikad nisu razvili emotivnu povezanost koja bi se očekivala od bratića i sestrične.

Zahvaljujući imućnim roditeljima (majka Milica se bogato udala, dva puta) Tomislav uglavnom ne radi ništa osim što jedri, skija i druži se s drugom bogatom mladeži. Iako je na sprovod došao zbog oporuke, godina dana u selu će mu se činiti kao prevelika žrtva, no majka Milica ga natjera na ostanak. Ako ne osvoji nasljedstvo ona će mu ukinuti svu financijsku pomoć. Pohlepa za novcem će ga učiniti opasnim protivnikom i vrlo brzo će se okrenuti protiv Katarine i Kreše.

Tomislava uz selo veže trauma iz djetinjstva. Jedan jedini put kad je došao u posjet djedu Đuri napale su ga ose, pa onda i pijetao. Od tada Tomislav više nije kročio nogom ni u botanički vrt. Zbog svog lošeg karaktera nema iskrenih prijatelja već gomilu sličnih skorojevića.

KPDP Kresimir

KREŠIMIR KOLARIĆ (Katarinin rođak i prijatelj)

Krešo na početku djeluje kao najsmireniji i najozbiljniji, ali to je zato jer je jedini od njih u ozbiljnim problemima. Krešini su roditelji umrli, jedan za drugim i tetak i tetka su mu jedina obitelj koju ima. Krešo je preko svoje firme prao neke novce, a nije baš toga bio svjestan i sad strahuje da će mu svaki čas USKOK zakucati na vrata. Njegov strah ga drži u selu iako mu se s druge strane brak raspada. On će u početku biti između dvije vatre: otići iz sela spašavati brak (ne toliko zbog žene koliko zbog djece) ili osvojiti novac s kojim će vratiti dug i svojoj djeci omogućiti pristojan život. Krešo je za razliku od Tomislava i Katarine smiren i teško ga je isprovocirati. Krešo, na van, nije neki zavodnik, ali zato mu uloga oca savršeno leži.

Krešo se mlad oženio za srednjoškolsku ljubav i isto tako rano dobio djecu. Krešo obožava klince i sve bi učinio za njih. Krešo je prije dolaska u selo mjesec dana živio kod prijatelja na kauču jer je ženi trebalo prostora i mira da razmisli o njihovom braku. Krešo je radio u firmi i ne baš svojom krivnjom u strahu je od Uskoka.

MILE GAVRAN (Damirov otac)

Mile svoju ulogu predsjednika mjesnog odbora ozbiljno shvaća. Izborna je godina i njegov je program: spasiti selo od raseljavanja tako da pokrene davno zatvorenu pilanu. Za to mu treba investitor ili barem EU fond, ali prvog nema, a s drugim se Mile ne snalazi. Milina druga strast je lov. No, otkad su na snazi novi zakoni Mile i njegovi kolege lovci više šeću po šumi nego što love. Ako nešto love to su žabe. Mile je oko svega smrtno ozbiljan i rijetko se smije, no to ne znači da je Mile mrgud. Mile je srčan, hrabar i nikad ne odustaje od pomaganja drugima, čak i kad oni to ne žele. Jedini njegov problem što nikad ništa ne promisli do kraja pa zapne na prvoj stepenici, što ga dovodi u razne nezgode.

U kući je šefica Milina žena Zdenka. Mile je sluša iako se pravi da je obrnuto. Jedino oko čega se i Mile i Zdenka uvijek slažu je to da je njihovom sinu Damiru vrijeme za ženidbu. Njegov najbolji prijatelj je Stipe, umirovljeni policajac. Njih su dvojica u stalnoj akciji, sve zajedno rade, ali uglavnom krivo pa to popravljaju njihovi sinovi. Mile je dobričina koji i kad radi nešto loše radi to zbog višeg cilja, pa tako i plan da se Đurinim unucima odmogne u životu na selu je, u njegovim očima, opravdan jer taj novac za selo znači opstanak. Mile želi biti upamćen kao čovjek koji je činio opće dobro. Milin protukandidat na izborima i njegov jedini “neprijatelj” u selu je Sveto.

Mile je, dok je pilana radila, bio šef pilane. Kao šef bio je spretan i poštovan pa je lako dobio glasove sela kad se kandidirao za predsjednika mjesnog odbora. U Zdenku se Mile jako zaljubio i ta ljubav još uvijek traje. Njegov sukob sa Svetom datira iz tog vremena jer je Zdenka bila Svetina simpatija. Na Milin je nagovor Stipe zbog “pijanstva” Svetu smjestio u zatvor kako bi na seosku feštu Mile poveo Zdenku.

KPDP Mile Stipe

STIPE ŽULJ (Ljubin otac, Milin prijatelj i „suradnik“)

Policajac u penziji, značku je službeno predao sinu Ljubi kad se ovaj vratio iz policijske škole, ali koristi svaku priliku da mu je otme nazad. Značku i kapu. Još uvijek sa sobom nosi blokić u koji upisuje prekršaje. Pa tako i Ljubine. Stipe je udovac, a već godinama mu se sviđa Ane. Iako je i ona slobodna Stipe nikako da napravi taj korak i pozove je na romantičnu večeru. Stipe se u tim emotivnim situacijama ne snalazi baš previše, pa nagovara Ljubu da se udvara Snježani ne bi li onda i on došao u paketu. Bez obzira na vojnički odgoj i samački život Stipe ne doživljava svijet tako dramatično kao Mile i sve je spreman okrenuti na šalu. Njih dvojica sve rade zajedno, ali se nikada ne slažu oko načina na koji bi se to trebalo napraviti. Stipe se, za razliku od Mile, voli smijati.

Stipe dolazi iz vojničke obitelji. Svaka je generacija dala jednog vojskovođu pa je tako i Stipe obukao uniformu, a i njegov sin Ljubo. Stipe je ostao udovac vrlo rano i sam je odgojio sina (uz Zdenkinu pomoć). S Milom ga veže veliko prijateljstvo. On je bio taj koji je pomogao Mili da osvoji Zdenku tako što je uhapsio Svetu i držao ga u zatvoru dva dana. Stipe je Milina desna ruka u provođenju svakog plana.

KPDP Snjezana

SNJEŽANA JELASKA (Anina kćer)

Snježana je prelijepa plavokosa djevojka, svjesna svog izgleda i za razliku od Katarine vješto ga i rado koristi, na užas svoje majke Ane. Snježana je zaljubljena u Damira oduvijek i glavni joj je cilj udati se za njega i zajedno s njim preseliti u grad. Iako joj svi govore da Damir neće napuštati selo Snježana je uvjerena da će ga, kad ga jednom osvoji, lako na to nagovoriti. Ona u suštini nije zla osoba, ali je pomalo tašta i sebična i još uvijek premlada da bi bila svjesna svojih postupaka. Njezina najbolja prijateljica je učiteljičina kći Diana.

Snježana je, kako kaže Ane, naslijedila karakter svog oca. Snježana radi u majčinoj birtiji, a u slobodno vrijeme je šnajderica. San joj je postati modna dizajnerica. Od malena je zaljubljena u Damira jer je on najveći frajer u selu. Snježana će se dolaskom Katarine naći ugrožena i učiniti će sve da je se riješi.

ZDENKA GAVRAN (Damirova majka, Milina supruga)

Zdenka, privlačna gospođa vedrog duha je ustvari glava obitelji. Zdenka drži kuću i njih dvojicu u savršenom redu, voli plesati i raditi kolače. Kao majci, jedina joj je još želja da se Damir oženi i da ona ima punu kuću unuka. Na potencijalnu nevjestu Snježanu gleda blagonaklono. Prijateljica je sa Anom, a Stipu tretira kao brata o čijem se sinu brine kao da je njen. Zdenka voli Milu iako je svakodnevno izluđuje.

Zdenka je u mladosti bila prava ljepotica i imala je brojne udvarače, a najozbiljniji je bio Sveto. No kad je saznala što je sve Mile izveo da bi je pozvao na ples, zaljubila se u njega, udala se i nije požalila. Htjela je ona imati puno djece, ali nije mogla, pa je sa veseljem prihvatila brigu o Ljubi. Mile će u početku skrivati od Zdenke svoj plan da odmognu unucima u životu na selu, jer se Zdenka nikad s tim ne bi složila.

KPDP Barbara Sveto

SVETO TEPAVAC (Josipov otac, Milin neprijatelj)

Sveto je pola života proveo u Švicarskoj, mrzeći Milu i Stipu. Njegov sin Josip je unatoč tome najbolji prijatelj s njihovim sinovima i to Svetu užasno smeta. Sveto ima švicarsku penziju i dućan u selu, a odlučio se ove godine suprotstaviti Mili na izborima iz čiste osvete. No i Sveto tu poziciju predsjednika ozbiljno shvaća, ali iz drugih pobuda od Mile, pa je njegov plan za selo – kockarnica i lov za bogate klijente. Većina je stanovnika sela protiv, ali Sveto ih lagano pridobija obećavajući im veliku financijsku dobit. Vezu svog sina sa učiteljičinom kćeri Dianom podržava i ubrzava zbog podrške koju će dobiti od njezine majke. Sveto će prvi pokrenuti selo protiv unuka, a kada vidi da mu to baš neće uspjeti okreće se Tomislavu. U mladosti je Sveto bio glavni frajer u selu i kao takav mislio je da mu Zdenka kao najljepša cura u selu pripada, no prave tu ljubavi s njegove strane nije bilo. Nakon incidenta sa zatvorom Sveto je otišao u Švicarsku.

UČITELJICA BARBARA MURGIĆ (Dianina majka)

Pomalo hladna, preambiciozna u svemu i nikada pomirena sa činjenicom da živi na selu, Barbara je pri tom i razočarana činjenicom da joj jedina kćer Diana nije bila u stanju završiti ništa više od tečaja za manikuru i frizuru. Sad je želi udati što prije da stigne utjecati na obrazovanje svojih unuka jer u svoju kćer nema povjerenja. Jedini je problem što se kćer za nesreću viđa sa Josipom, koji je što se učiteljice tiče opasan po život za sebe i okolinu.

Osim što je sa vlč. Mirkom u konfliktu oko vjeronauka zamjera mu i to što još nikog od mladih nije nagovorio na brak za razliku od svećenika u susjednom selu koji svake godine ima bar jedno vjenčanje. S Anom nije baš u dobrim odnosima, a ni Zdenka je ne voli baš previše, no, kao i za sve, ima za nju razumijevanja. Barbara je dobra učiteljica, ali svoj posao preozbiljno shvaća tako da su njeni satovi sve osim zabavni.

Barbara je u selo došla udajom, a ubrzo je dobila posao u seoskoj školi koja je tada još imala velik broj djece. Svoje je ambicije preusmjerila na kći Dianu koja je na kraju ispala prilično neambiciozna. Barbara će zbog straha da će joj, zbog malog broja učenika, zatvoriti školu biti u stalnoj akciji nagovaranja Diane i ostalih da se žene i imaju djecu. Na sastancima odbora uvijek je na Svetinoj strani.

ANE JELASKA (Snježanina majka, krčmarica)

Ane je samohrana majka, vesela, zgodna, oštra i duhovita jezika, kuha fantastično i zna baratati puškom. Jedne je godine ubila iz prvog hitca bijesnog vuka kad je napao selo, ravno među oči. Time je Ane zadobila poštovanje muškog dijela sela. Vlasnica je seoske birtije i sama vodi svoj posao oduvijek. Svoju kćer Snježanu odgojila je da bude samostalna i hrabra, no na nesreću Snježana je toliko lijepa da je rano shvatila da na ljepotu može dobiti sve puno lakše. Ane je zato stalno na oprezu. Snježanina zaljubljenost u Damira je ne zabrinjava jer je već priprijetila Damiru da ako ne misli ozbiljno ništa ne započinje s njom i taj dogovor Damir poštuje. Ane bi doduše više voljela da je Snježana zaljubljena u Ljubu, a tijekom godina je razvila i nježne osjećaje prema Stipi, no kako on nikad nije napravio prvi korak Ane nije ništa poduzimala.

Snježanin otac je pobjegao glavom bez obzira kad je saznao da je Ane trudna. U selo je došla raditi u pilanu kao ispomoć u kuhinji. Vrlo je brzo napredovala do glavne kuharice, a zarađeni je novac pametno raspoređivala. No kako je pilana uskoro zatvorila, Ane je kupila kuću u centru sela i otvorila birtiju. Loše iskustvo sa muškarcima učinilo ju je opreznom pa je Ane tako ostala sama sve ove godine. Ane će, kao i ostali stanovnici sela, povremeno željeti otjerati unuke iz sela. Malo i zbog Snježane.

KPDP Mirko

Velečasni MIRKO KOMADINA

Svećenik je sve suprotno od očekivanog. Izuzetno obrazovan, pametan i duhovi. Seljanima je više psihijatar i savjetnik nego provoditelj vatikanskih zakona. Sa svima je u odličnim odnosima jer im ne pametuje nego pomaže čak i u fizičkim poslovima, jedino ga učiteljica smatra lošim svećenikom.

Njegovo je poimanje svećeničkog poziva “preliberalno” za učiteljicu Barbaru koja od svećenika očekuje tvrđe stavove oko vjeronauka i braka. Vlč. Mirko se druži sa stanovnicima sela i u Aninoj birtiji, i nerijetko tamo rješava sve sukobe i pojašnjava nesporazume, kao psiholog i čovjek zdravog razuma, više nego kao svećenik. Trudi se držati podalje od kampanja Mile i Svete, a osobno najviše podržava Josipov plan oko destilerije. To ga dovodi u sukob i sa Milom i sa Svetom. Vlč. Mirko jedini u selu ne podržava njihovu urotu protiv nasljednika. Vlč. Mirko je svjestan da ga sve žene obožavaju i da uglavnom zato pristaju na sve njegove akcije (zbor, ples za samce i sl), ali to ga ne dovodi u nikakva iskušenja. Vlč. Mirku je ovo prva samostalna župa i u selo je došao prije pet godina. Od početka se stavio selu na raspolaganje i svakome se trudi pomoći najviše što može.

KPDP Ljubo Josip

LJUBO ŽULJ (Damirov prijatelj, zaljubljen u Snježanu)

Ljubo je ozbiljan policajac, duhovit i pozitivac. On, Damir i Josip su najbolji prijatelji od djetinjstva i stalno su zajedno. Ljubo je nastavio obiteljsku tradiciju nošenja uniforme i u planu mu je napredovati do inspektora. No, to ne sprječava Stipu da mu stalno prigovara. On, Damir i Josip uvijek rješavaju probleme u koje se zapetljavaju njihovi očevi i to im je izvor zabave.

Ljubo je zaljubljen u Snježanu, ali obzirom da zna da je ona zaljubljena u Damira, Ljubo tu svoju ljubav drži za sebe i sa Snježanom je u striktno prijateljskom odnosu. Kako je majka umrla dok je on još bio mali, brigu oko njega je uz Stipu preuzela i Zdenka koja ga tretira kao svog i on nju tretira kao majku (sluša je i boji je se pomalo). S ocem je razvio emotivan odnos koji obojica ne priznaju.

Ljubo će u odnosu Damira i Katarine odigrati važnu ulogu. Kada primijeti da se Damir stvarno zaljubio u Katarinu on ga potiče u tome iz dva razloga: želi da mu prijatelj bude sretan sa Katarinom i tako mu oslobodi put prema Snježani.

JOSIP TEPAVAC (zaljubljen u Dianu, lokalni majstor i izumitelj, zovu ga i Tesla)

Josip je vedrog duha, spretan majstor koji nikad nije poželio napustiti selo i ne vidi u tome nikakav problem. Može otići kad hoće, ali ne želi. Vješt je u popravljanju svega i stalno izmišlja stvari koje će mu pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova. Kad ga Đurini unuci angažiraju da im popravi kuću, Josip se oduševljeno prihvati posla, što Svetu dovodi do ludila. Josip je zahvaljujući svom šarmu i spretnim rukama omiljen u selu, za razliku od svog oca.

U vezi je sa Dianom, koju obožava. Josip je odrastao u selu s mamom, bez puno doticaja sa ocem, tako da je njihov odnos stalno na rubu incidenta. Tesla će od prvog dana biti angažiran od strane unuka na renoviranju Đurine kuće, na užas svog oca. Kako će provoditi dane u toj kući, Josip će se sprijateljiti sa Krešom i Katarinom dok će sa Tomislavom biti u stalnom sukobu.

KPDP Marko Milica

MARKO DOŠEN (Katarinin tata, Đurin sin, Milicin brat)

Marko je tradicionalni otac koji se malo prilagodio gradu, ali u sekundi se pretvori u diktatora. Njegovi stavovi izluđuju Katarinu i suprugu Višnju i to objašnjava Katarininu averziju prema tradicionalnim muško – ženskim podjelama. Marko je neki hibrid urbanog i ruralnog ponašanja, ovisno o društvu i situaciji. On je veliki pobornik Katarinine diplome, ali bi mu bilo i sasvim prirodno da ona jednog dana ostavi karijeru i posveti se mužu i djeci. Sa Đurom je bio u svađi jer Đuri ionako nitko nije bio dobar, naročito kad je Marko odlučio nastaviti školovanje, što je Đuro smatrao lijenošću i izbjegavanjem pravog muškog posla. Sa sestrama je bio u svađi jer je kao i Đuro mislio da im je mjesto u kući. Marko je Đuro, samo malo liberalniji. I za razliku od Đure koji je više volio žabe nego njih, Katarinu obožava i sve će učiniti za nju. Marko i njegova sestra Milica su isti, ali Milica je opasnija od njega jer ona neće prezati ni od čega dok će Marko u jednom trenutku znati povući kočnicu zbog sreće svoje jedinice.

MILICA MAMIĆ (Tomislavova mama, Đurina kćer, Markova sestra)

Milica je Đuro u suknji. Najmlađa od njih, najduže je ostala u selu i to im nikad nije oprostila, kao ni optužbe da je ona ubila majku (majka je naime umrla pri porodu). I ona je zlopamtilo kao i Marko i Đuro. Milica je zgodna Ličanka i dolaskom u Zagreb brzo se bogato udala. Nakon smrti prvog muža, udala se još bogatije za drugog. No Milica nije zapustila svoje obrazovanje, pa je završila pravo i postala odvjetnica. Za razliku od Marka koji ima moralne dileme, Milica u svemu gleda samo koliki je njen dio. I od njega ne odustaje ni pod koju cijenu. Ta će njena karakterna crta izaći na vidjelo u utrci za nasljedstvo za koje ona iskreno misli da pripada samo njoj. Iako je svjesna da je za Tomislavovu razmaženost i materijalizam i sama kriva, u trenutku će se kao i Marko pretvoriti u Đuru i od djece zahtijevati potpunu poslušnost. S obzirom da je Tomislav slabiji od Milice on će je morati slušati.

VIŠNJA DOŠEN (Katarinina mama, Markova žena)

Višnja je gradska cura koja je pala na Markov šarm i usprkos svim njegovim ” nedostacima” ga nikad nije ostavila. Samo pije više šerija. I ponekad se Katarini požali na svoj izbor muža. Iako je godinama pokušavala pomiriti Marka sa sestrama, odustala je nakon što se Marko i Milica ni nakon smrti druge sestre Slavice nisu pomirili. No, i dalje tvrdoglavo organizira božićne ručkove koji svake godine završe tako da se vide tek na uskrs sljedeći put. Mama je zgodna, šarmantna gospođa koja sve gleda više izvana, no ne znači da nije emotivna, naročito prema Katarini s kojom ima i prijateljski odnos. Ona će uz čašicu šerija opušteno gledati tv dok se Marko i Milica gađaju tanjurima. No, kad zatreba Višnja se pretvori u lavicu od koje svi bježe. Zato svi i pristaju na tradicionalna obiteljska druženja, da ne razbjesne Višnju. Tad su Marko i Milica na istoj strani.

DIANA MURGIĆ (Barbarina kćer, u vezi s Josipom)

Kći učiteljice Barbare. Diana je simpatična i draga djevojka, nije baš ambiciozna, ima svoj salon ljepote u kojem radi kao frizerka, u vezi je sa Josipom i Snježanina je najbolja prijateljica. Iako je cijela strka oko nasljedstva ne uzbuđuje baš previše ipak pod utjecajem Snježane i ona je povremeno neprijateljski raspoložena prema Katarini. Prigovore svoje majke Diana uglavnom ignorira, a da bi je još više iznervirala, Diana zastupa stajališta „moderne“ žene: ne želi se udati. Sve što joj treba nalazi u ženskim časopisima i iz njih crpi svu mudrost, za sebe i Snježanu. Odgajana pod strogom kontrolom majke jedva je dočekala da se bar malo osamostali. Iako je majka i dalje gnjavi Diana je razvila obrambeni mehanizam da ju to ne pogađa previše. Njena ljubav sa Josipom je zdrava, snažna i vesela i njih dvoje su jedini normalni par u selu. Velika je podrška Josipu.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.