Glas naroda – nova humoristična serija

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak, 22. rujna na Prvom programu poslije središnjeg Dnevnika započinje sa emitiranjem nove humoristične serije “Glas naroda”, zamišljene kao spoj komedije mentaliteta i političke satire.

Glas naroda

Glavni junak Mate Gugić (Draško Zidar) novopečeni je načelnik jedne općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez fakulteta i političkog iskustva a prema vlastitim riječima, u svom se političkom djelovanju oslanja na “glas naroda”. No, u praksi to znači nepotizam, sređivanje poslova za nekog od svojih mnogobrojnih rođaka, trošenje općinskog novca za privatne potrebe i slično. Još pokvareniji od njega je tajnik općine Mario Pokuda (Frano Mašković), laskavac koji koristi šefovu naivnost kako bi za sebe osigurao materijalnu korist.

Njihov antagonist u uredu općine je službenik Ćurić (Damir Poljičak). Mladac i aparatčik s pravnim fakultetom, Ćurić vjeruje u pravnu državu, uljuđeno društvo i politički rad za dobrobit zajednice zbog čega ga ismijavaju i prijete otkazom no istovremeno i iskorištavaju jer je on ipak jedini koji je u toj općini u stanju nešto odraditi. Matina supruga Tereza (Marijana Mikulić) lijepa je skorojevićka koja je jedva dočekala da postane prva dama općine. U preljubničkoj je vezi s Pokudom, sudjeluje (za postotak) u njegovim malverzacijama, a ponekad i sama u njima prednjači. Pritom jedno drugo koriste i kao sredstvo manipulacije suprugom odnosno šefom.

Gojko (Roko Sikavica) je Terezin i Matin sin, za školu i svijet oko sebe nezainteresirani poluhuligan čije su interakcije s policijom uobičajene. Srećom, tu je tata na položaju koji će izgladiti nezgodne situacije.

Ultrakonzervativna baba Cvita (Mirela Brekalo), Matina majka i Terezina svekrva, jedini je glas naroda, a ponekad i razuma, u toj maloj obitelji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.