Ciklus “Novi hrvatski film” na HTV-u

29.09.2014

Filmovi, TV najave


Od 5. listopada na Prvom programu Hrvatske televizije u večernjem terminu kreće novi zanimljiv filmski ciklus koji će obradovati sve ljubitelje domaće kinematografije.

Majstori

U ciklusu pod nazivom “Novi hrvatski film” gledatelji će imati priliku vidjeti premijerna recentna ostvarenja domaćih autora i to u najelitnijem terminu, nedjeljom navečer nakon središnjeg Dnevnika.

Prvo prikazujemo “MAJSTORE” Dalibora Matanića, priču o ljubavnim problemima jedne pomalo neobične domaćice. U glavnim su ulogama Areta Ćurković, Nikša Butijer, Goran Bogdan, Bojan Navojec i Krešimir Mikić. Tjedan dana kasnije, 12. listopada, ciklus se nastavlja “OBRANOM I ZAŠTITOM” Bobe Jelčića, pričom o svakodnevnom životu u podijeljenom društvu. U ovoj emotivnoj drami glumačku ekipu predvode Bogdan Diklić, Nada Đurevska i Ivana Roščić. 19. listopada gledatelji će gledati dramu Filipa Peruzovića “TREBALO BI PROŠETATI PSA”, još jednu sentimentalnu priču o ljudima i različitim sudbinama. Film je hvaljen zbog zanimljive priče, atmosferičnosti te glumačkih ostvarenja Jadranke Đokić, Franje Dijka i Doris Šarić-Kukuljica. 26. listopada jedan pucanj ispreplest će sudbine dvaju mladih žena, inspektorice Anite i djevojke Petre u trileru “HITAC” Roberta Orhela. U filmu nastupaju Ecija Ojdanić, Iva Babić, Milan Štrljić te niz drugih poznatih glumaca.

Studeni donosi još pet zanimljivih naslova. Tako ćemo prve nedjelje u studenom imati priliku vidjeti “LAVANDERMANA” Zvonimira Rumbolta koji je najavljivan kao “prvi hrvatski film o superheroju”, a u kojem, između ostalih, nastupaju: Goran Bogdan, Bojan Navojec, Iva Mihalić i Robert Kurbaša. Tjedna dana kasnije mlađi gledatelji uživat će u avanturama “ŠEGRTA HLAPIĆA”, autorskom uratku Silvija Petranovića. 16. studenog slijede “DJECA JESENI” Gorana Rukavine, 23. listopada “PROJEKCIJE” Zrinka Ogreste, a ciklus završava komedijom “KAUBOJI” Tomislava Mršića, ovogodišnjim hrvatskim predstavnikom za Oscara.

Oglasi

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s