Firat iz Crne ruže poznati je pjevač

Turskom glumcu Yavuzu Bingolu, koji utjelovljuje lik Firata u seriji “Crna ruža”, gluma nije jedina ljubav.

Yavuz Bingol

Nama poznat kao Firat, brižan brat i vjeran prijatelj u seriji Crna ruža, prije nego što se počeo baviti glumom bio je pjevač turskih narodnih pjesama. Kako kaže, teško da može odlučiti koja od tih dviju umjetnosti mu je draža, no ako ipak mora, s teškom mukom odabrao bi glazbu.

“Igram se glumom. Ako možete svoju unutarnju energiju isijavati iz svojih očiju, možete glumiti. Biti glazbenik nije isto. Ne govorim to da bih omalovažio glumu. Primjerice, netko kao Fazil Say rodi se jedanput u sto godina. Zato je za mene mnogo važnije sviranje nekog instrumenta i pjevanje”, objasnio je Yavuz Bingol.

Glazbeni talent naslijedio je od majke te otkriva kako osim albuma pjesama koje je sam skladao, namjerava snimiti i album s majčinim turskim narodnim pjesmama. “Možda ga nazovem tim imenom ‘Narodne pjesme moje majke’ (Annemin Turkuleri)”, kaže Yavuz te nadodaje: “Glazba mi je u krvi i imam potrebu svojoj majci zahvaliti na tom predivnom daru.”

Trenutačno ga gledamo u ulozi Firata koji je živio u inozemstvu i dok je bio u braku, zbog jednoga je incidenta završio u zatvoru. Poslije je deportiran iz zemlje i vraća se u Halfeti. S bivšom suprugom ima kćer s kojom nije u dobrim odnosima. Unatoč tome što je iskren i pošten čovjek, da bi se vidio sa svojom kćeri, prelazi preko svega što čini Kendal, glavni negativac u seriji. No, Yavuzu Bingolu Steven Spielberg i Tom Hanks, izvršni producenti, ponudili su ulogu u svom filmu. “Riječ je o filmu o izraelsko-palestinskom pitanju. Trebao sam glumiti palestinskog čovjeka na Bliskom istoku, ali zbog arapskog proljeća film je odgođen godinu dana. Već se dulje vrijeme ne dopisujemo. Ne znam na čemu smo”, objasnio je Yavuz

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.