Penny Dreadful na HBO-u

20.10.2014

Serije


Nova dramska hit-serija na HBO-u „Penny Dreadful“ od kreatora Johna Logana, tri puta nominiranog za nagradu Oscar, s Evom Green, Joshom Hartnettom i Timothyjem Daltonom u glavnim ulogama.

Penny Dreadful

Neki od najstrašnijih likova iz književnosti, uključujući dr. Frankensteina i njegova stvora, Doriana Graya i slavne likove iz romana „Dracula“, vrebaju najmračnijim zakutcima viktorijanskoga Londona. “Penny Dreadful” je zastrašujući psihološki triler koji isprepleće ove klasične originalne horor-priče u novu dramu za odrasle.

1891. je godina. Policija istražuje niz okrutnih ubojstava, ali istraživač Malcolm Murray i tajanstvena Vanessa Ives znaju kako je tu riječ o nečem još zlokobnijem…

Prekrasna, uglađena i zavodljiva Vanessa skriva brojne tajne i opasnosti. Radoznala je, pronicljiva, vidovita i talentiran je medij. Taj njezin talent od velike je pomoći ljudima u njezinoj blizini, osobito Sir Malcomu Murrayju, ali njoj predstavlja teško breme. Vanessini unutrašnji demoni njoj su veoma stvarni i ona se boji da će joj uništiti život.

Ethan je šarmantni Amerikanac koji se našao zarobljen u najopskurnijim mjestima viktorijanskog Londona. Njegov šarm i drskost „smrt“ su za dame. Nakon što se kao revolveraš pridruži Sir Malcolmovoj misiji, Ethan upoznaje Bronu Croft, lijepu lokalnu damu, tajanstvene prošlosti. Ali, iza Ethanovih svijetlih očiju vrebaju mračne tajne. Od nečega bježi, a njegova problematična prošlost prijeti da će ga sustići…

Afrički istraživač Sir Malcolm platio je visoku cijenu zbog svoje uzbudljive karijere. Iako je njegov dom ispunjen prekrasnim suvenirima s raznih putovanja, pust je bez njegove obitelji. Uz Vanessinu pomoć, odlučan je ispravi svoje greške iz prošlosti, a najteži dio puta tek je pred njim.

Prva sezona serije „Penny Dreadful“ osvojila je podjednako publiku i kritičare. Strani mediji za nju imaju samo riječi hvale. „Hollywood Reporter“ o njoj piše: „Evo nas na početku veoma neobične, očaravajuće, strašne, ali prije svega intrigantne i zabavne serije“; Los Angeles Times je opisuje kao „zavodljivu, sa zavidnim popisom talenata iza kamere“, a Huffington Post primjećuje kako se radi o „raskošnoj poslastici za oči“.

Premijera zastrašujućeg psihološkog trilera „Penny Dreadful“ na HBO stiže u petak, 7. studenoga u 21:05 sati!

Oglasi
,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve objave od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s