Državna tajnica (Madam Secretary) na Pickboxu

Pickbox vas vodi u Bijelu kuću, u središte moći! Téa Leoni je Elizabeth, novoimenovana američka ministrica vanjskih poslova, koja je naslijedila ured i poslove svojeg prethodnika koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima.

Državna tajnica

“Državna tajnica”, nova CBS-ova serija, u SAD-u je premijerno prikazana 21. rujna, a od 19. listopada ekskluzivno je dostupna na Pickboxu u rubrici Hotbox. Ovime je Pickbox za svoje korisnike osigurao ekskluzivnu mogućnost praćenja najgledanije američke serije samo 24 sata nakon Amerike, i to šest mjeseci prije nego što će bilo koja druga televizija moći emitirati novi televizijski hit Morgana Freemana.

Oskarovac Morgan Freeman, jedan od 10 glumaca s najvećom zaradom ikad, u filmskoj industriji ima kultni status. Kao izvršni producent serije zadužen je da se u seriji pojave najeminentniji glumci, a budući da se s Téom Leoni upoznao na snimanju filma Žestoki udar (Deep Impact), gdje je on glumio predsjednika Becka, a Leone mu je bila partnerica, odabir glavne glumice za seriju nije bio težak. Uz glumačku ekipu koju je okupio u seriji, nada se da će serija ponoviti uspjeh Zapadnog krila (West Wing).

Téa Leoni u ulozi Elizabeth McCord, odvažne i odlučne novoizabrane ministrice vanjskih poslova najmoćnije države na svijetu, u “Državnoj tajnici” pametnija je, brža i hrabrija od svih koji je okružuju dok rješava vanjskopolitičke krize jednu za drugom. Kao i svaka moderna žena, Elizabeth je rastrgana između posla i obitelji, dok suradnici neprestano propitkuju i sumnjaju u svaku njezinu odluku. U neprijateljskom okruženju na poslu, gdje svaki suradnik ima neku skrivenu namjeru, ministrica McCord uvijek uspijeva zadržati smirenost i ne uplitati se u svađe.

Američki su gledatelji u liku Elizabeth prepoznali romantiziranu Hillary Clinton, ali za razliku od nje, Elizabeth ne samo da ne zanima predsjednička pozicija, ona čak nije željela biti šefica diplomacije. Elizabeth je bivša CIA-ina analitičarka koja je postala sveučilišna profesorica i sa suprugom, također sveučilišnim profesorom, živi na farmi konja s dvoje tinejdžera. Posao u CIA-i napustila je iz etičkih razloga, čime je zapravo pokazala da je najmanje podobna za posao u politici.

Srce serije predstavlja bračni odnos para McCord, a autori tvrde da će njihov odnos kroz cijelu seriju funkcionirati odlično, jer je previše serija koje pokazuju kako je za ženu nemoguće imati uspješnu karijeru i istodobno skladan brak. Autorica serije Barbara Hall (Domovina, Sutkinja Amy, Chicago Hope) kaže da je važno razbiti taj stereotip prema kojem žena s uspješnom karijerom ne može biti i privatno sretna.

“Državna tajnica” prati novi televizijski trend u kojem glavne uloge imaju jake žene u politici. Prije samo pet godina jedina serija o ženi u politici bila je “Dobra žena” koja prati priču supruge guvernera preljubnika, a danas je sve više TV heroina koje kroje svjetsku politiku i rješavaju globalne krizne situacije u udarnom televizijskom terminu.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.