Počelo snimanje 2. sezone serije Počivali u miru

Odlične vijesti za sve poklonike domaće televizijske produkcije! Počelo je snimanje druge sezone hvaljene televizijske serije “Počivali u miru”, koju za HRT snima Ring produkcija.

Počivali u miru

U deset nastavaka mlada i ambiciozna novinarka Lucija Car povest će vas u nove istrage te otkriti nove intrigantne priče o ljudskim sudbinama i duhovima prošlosti. Kreator serije, producent i autor priče Dario Vince te glavni scenarist Saša Podgorelec i u drugoj sezoni najavljuju uzbudljive zaplete koji će razotkriti tajne tranzicijskog razdoblja te kroz istrage glavne junakinje Lucije Car razobličiti odnose malih ljudi, politike, medija, korporacija i kriminala u današnjem društvu.

U seriji se već u prvoj sezoni predstavio i afirmirao niz ženskih likova koje ćemo pamtiti, a prema najavama isto možemo očekivati i u drugoj sezoni. Uz glavnu junakinju Luciju Car koju tumači Judita Franković i njezinu urednicu Jelenu Miholjević, u glavnim ulogama gledat ćemo i Anju Šovagović Despot, Ninu Violić, Dariu Lorenci Flatz, Brunu Bebić, Helenu Minić i mnoge druge. Uz već poznate muške likove koje tumače Dragan Despot, Luka Dragić, Boris Svrtan i Zijad Gračić, u novoj sezoni jednu od najvažnijih uloga tumačit će Goran Navojec. Tu su još i poznati slovenski glumci Boris i Sebastian Cavazza i Jernej Šugman te Bojan Navojec, Goran Grgić, Hrvoje Kečkeš, Zvonimir Zoričić, Amar Bukvić, Draško Zidar, Milivoj Beader uz još mnogo poznatih i cijenjenih glumačkih imena.

Kao što su u prvoj sezoni “Počivali u miru” nakon dugo vremena na hrvatsku televizijsku i filmsku scenu uspješno vratili velikog glumca Miodraga Krivokapića, tako u drugoj sezoni vraćaju hrvatskog redatelja Gorana Dukića koji je u SAD-u ostvario veliki uspjeh filmom “Pizzeria Kamikaze” (Whristcutters – the Love Story”), osvojio nagrade na brojnim festivalima te bio nominiran za Grand prix Sundancea, najpoznatijeg festivala američke nezavisne scene.

Dodajmo da su “Počivali u miru” prva hrvatska dramska serija koja je ušla u službenu konkurenciju jednog od najvećih svjetskih festivala televizijske drame u južnokorejskom Seoulu, a među uspjehe serije treba navesti i nagradu za režiju TV serije na Danima hrvatskog glumišta, kao i nominaciju glavne glumice Judite Franković za Večernjakovu Ružu popularnosti. Primjećen od međunarodne stručne javnosti, “Počivali u miru” postao je prvi hrvatski dramski format koji je za američko tržište otkupio jedan od najvećih svjetskih studija “Lionsgate”.

Iako je sadržaj druge sezone još uvijek tajna, poznato je da će se ovoga puta radnja serije većim dijelom zbivati u Istri, a gledatelji Hrvatske televizije moći će je pratiti na malim ekranima u proljeće 2015. godine.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.