Počivali u miru vraćaju se još provokativniji

Mlada novinarka Lucija Car ponovno kreće u intrigantnu i opasnu istragu te razotkriva nove priče o ljudskim sudbinama i duhovima prošlosti.

Počivali u miru

U Zagrebu je danas medijima predstavljena autorska i glumačka ekipa druge sezone televizijske serije “Počivali u miru”, koju za HRT snima Ring produkcija. Na setu prve epizode kod zagrebačke Toplane bili su glavna junakinja Judita Franković te dio glumačke ekipe među kojima i Goran Navojec, Anja Šovagović Despot i Daria Lorenci, koji su snimali scene jednoga od slučajeva o kojima Lucija Car izvještava.

Kreator serije, producent i autor priče Dario Vince te glavni scenarist Saša Podgorelec i u drugoj sezoni najavljuju uzbudljive zaplete koji će razotkriti tajne tranzicijskog razdoblja te kroz istrage glavne junakinje razobličiti odnose malih ljudi, politike, medija, korporacija i kriminala u današnjem društvu. Radnja druge sezone događa se uglavnom u Istri gdje glavna junakinja istražuje sumnjive smrti od azbestoze. Naime, u izmišljenom mjestu u Istri 80-ih je godina bila uspješna tvornica azbestnih vlakana, koja je sredinom 90-ih privatizirana i došla u mađarske ruke nakon čega je prenamijenjena u tvornicu cementa. Otvarajući taj slučaj, Lucija slučajno otkrije razne interese i stvari se počinju komplicirati, a hrabra novinarka se dovede u životnu opasnost.

“U drugoj sezoni vidjet ćemo puno konzistentniju priču. Imamo jednu glavnu priču koja se proteže kroz 10 epizoda umjesto da je svaka epizoda za sebe, puno je napetije i intenzivnije, likovi su puno profiliraniji i sjajno napisani. Lik Lucije Car je vrlo slojevit i drago mi ga je igrati. Njezin instinkt opet ju je naveo na dobru priču, ona počinje kopati, njezin se lik mijenja, napisan je slojevitije i strastvenije nego u prvoj sezoni.”, rekla je Judita Franković.

Goran Navojec u seriji glumi lik policajca s kojim surađuje Lucija Car. “Policajac Romano je opasan tip, bivši specijalac, trudim se u njemu pokazati dobre strane. Toliko sam se u životu naigrao kriminalaca da mi je sada drago biti na pravoj strani zakona”, rekao je Goran Navojec o svome liku.

Glavna negativka u seriji je Marija Križman, koju tumači Anja Šovagović Despot. Za svoj lik kaže kako se radi o blago rečeno neobičnoj ženi. “Ona je čak i čudakinja, imala je i neka mistična iskustva, bavi se duhovnim stvarima s jedne strane, a s druge je sklona manipulacijama i kriminalnim radnjama koje su ujedno pokretač priče. Moj lik je glavna negativka serije, ona pokreće zaplet.”, rekla je Anja Šovagović Despot, dodajući kako se radi o sjajno napisanom liku.

Redateljsku palicu u drugoj sezoni preuzeo je Goran Dukić, koji kaže kako je izazov ovako brzo i intenzivno snimati deset epizoda dramske serije. “Suradnja na setu je odlična, ekipa je jako profesionalna, dosta ih je radilo na prvoj sezoni. Scenarij je odličan, to je jedan od razloga zašto sam pristao raditi na seriji, to je nešto potpuno drugačije nego što sam navikao vidjeti ovdje na televiziji.

Snimanje će trajati 70 dana, a gledatelji HRT-a drugu bi sezonu, prema riječima producenta Daria Vincea, trebali vidjeti već na proljeće 2015. godine. Svaka od epizoda trajat će po 50 minuta.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.