Zavičaj (The Village)

Na Hrvatskoj televiziji počinje nova britanska serija “Zavičaj”, priča o životu i sudbinama stanovnika jednog engleskog sela tijekom 20. stoljeća.

Zavičaj

Serija je djelo BAFTA-om nagrađenog scenarista Petera Moffata poznatog po serijama “Silk”, “Hawking”, “Criminal Justice” te “Einstein and Eddington”, a u glavnim su ulogama John Simm i Maxine Peake. Središnji lik oko kojeg se veže okosnica radnje ove zanimljive serije je Bert Middleton, čovjek koji je doživio čak stotinu godina. Kroz njegovu životnu priču od djetinjstva pa sve do duboke starosti prelamaju se sudbine ostalih junaka, ali i spominju veliki povijesni događaji i društvene prekretnice.

Rođenja, smrti, ljubavi i izdaje, veliki politički događaji, svijest o nacionalnom identitetu, poštivanje pravila i pobune, seksualni odnosi, religija, klase te modernizacija i društvene promjene – sve je to oslikano u prikazu svakodnevice glavnih likova i samoga sela.

Radnja ove šestodijelne serije započinje 1914., a završava 1920. godine. Mladi Bert Middleton odrasta u posvemašnjem siromaštvu na farmi u Derbyshireu. Njegovi roditelji John i Grace daju sve od sebe ne bi li se izvukli iz teške materijalne situacije te pružili Bertu i njegovom starijem bratu Joeu normalno djetinjstvo. Dok oca Johna, ponosnog i krutog čovjeka, proganja i muči vlastita prošlost, supruga Grace svoj je život posvetila tome da zaštiti sinove od njegove silovite naravi. Hoće li njezina žrtva postići svrhu? Može li se John iskupiti? Hoće li mladi Bert očuvati svoju duhovitu i nježnu narav te bujnu maštu? Priča će se zakomplicirati kada se sin Joe, kako bi dopunio obiteljske prihode, zaposli u vlastelinskoj kući gdje susreće djevojku Caro Allingham…

Prvu epizodu serije “Zavičaj” gledajte 8. prosinca na Prvom programu HTV-a u 22 sata i 40 minuta.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.