Tanka linija (Reckless): između posla i požude

Odvjetnička drama smještena u Charleston, srce američkog juga, puna je napetosti: u prvom je planu ona koju izaziva privlačnost dvoje odvjetnika na suprotstavljenim stranama, ali i napetost unutar policije između korumpiranih i poštenih policajaca.

RECKLESS

Samo ime serije “Tanka linija” nije odabrano slučajno s obzirom na to da je u središtu priče dvoje protagonista čiji posao ne dopušta ikakav privatni odnos, unatoč jakoj privlačnosti koju osjete već kod prvog susreta. Južnjački odvjetnik koji zastupa policiju i ambiciozna odvjetnica koja se upravo doselila iz New Yorka te u sudskom procesu zastupa policajku kojoj je uručen otkaz iz policijske postaje kroz cijelu seriju bit će na tankoj granici koja dijeli profesionalnost i poslovni uspjeh od osobnih želja i intimne sreće.

Važan sudski proces vezan uz veliku aferu unutar policijske postaje u Charlesltonu dvoje glavnih junaka postavio je na suprotne strane sudnice, a uz nove dokaze koji se kroz seriju otkrivaju linija između žrtve i krivaca također postaje sve tanja. “Tanka linija” dijeli moralno od nemoralnog u postupcima dvoje odvjetnika i onog koliko su daleko spremni ići za svoju stranku. A najtanja je linija ona koju nikad ne smiju prijeći, jer podlegnu li seksualnoj želji, oboje će upropastiti svoje karijere.

Privlačnost glavnih junaka u serijama nije nikakva novost, dapače taj se koncept pokazao uspješnim u mnogim detektivskim serijama u kojima dvoje junaka završi kao par, no autori serije “Tanka linija” priču su postavili tako da je rizik od prelaska linije iz profesionalnog u intimni odnos prevelik, točnije za oboje znači propast karijere. I koliko god mi navijali da naši junaci završe zajedno, u ovoj seriji uvijek će ih dijeliti ta tanka linija od sretnog završetka.

Glavne uloge odvjetnika tumače Anna Wood (Jamie Sawyer) i Cam Gigandet (Roy Rayder), a u sporednim ulogama pojavljuju se Shawn Hatosy (Terry McCandless), Adam Rodriguez (Preston Cruz), Georgina Haig (Lee Anne Marcus), Kim Wayans (Vi Briggs), Gregory Harrison (Dec Fortnum) i Michael Gladis (Holland Knox).

JESTE LI ZNALI?

Uvodna scena “Tanke linije” najavljuje glavnu priču oko koje se vrte događaji, razvijaju i mijenjaju međuljudski odnosi, ali i mijenjaju strane u sudskom procesu. A scena izgleda šokantno: svjetla automobilskih farova uz cestu u predgrađu, žičana ograda, lisičine i policajka i detektiv u akciji. Sve izgleda kao scena iz crne kronike, iako autori priznaju da im je inspiracija bio spot Whitesnakeova hita “Here I Go Again”, jer, kako su objasnili, hevimetalci su najbolje znali pokazati što je muškarcima seksi. A to je jednostavno: muškarci vole automobile i žene, najbolje ako su u kombinaciji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.