Odvjetnička elita – druga sezona

Maxine Peake i Rupert Penry-Jones vraćaju se na male ekrane u sudskoj dramskoj seriji Petera Moffata o životu, ljubavima i teškim parnicama skupine vrhunskih odvjetnika.

Odvjetnička elita

Martha Costello sjajna je i strastvena braniteljica. Glasovita pobornica siromašnih i potlačenih čvrsto vjeruje u pravilo da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Odnedavna je ušla u krunske odvjetnike, što znači da joj je u svakom predmetu mnogo na kocki. Svaka je parnica ravna suđenju u Old Baileyu: mora briljirati, a ako izgubi, branjenik će dugo sjediti iza rešetaka. Martha je veoma mlada za krunsku odvjetnicu i drugi je time nastoje pokolebati. Kolege će natuknuti da je status dobila jer je žena. Je li njezino promaknuće puka stvar kvote kojom Odvjetnička komora formalno promiče ravnopravnost?

Billy izlaz iz krize traži u suradnji s izvansudskim odvjetnikom Mickyjem Joyem koji zastupa krupne kriminalce. Treba li Martha ugroziti svoja načela za dobro ureda? Na vrhuncu karijere Martha je usamljena. Veza s Cliveom sve joj je važnija. Je li moguće da ih osjećaji doista nekamo vode, ili upravo Cliveu nipošto ne smije vjerovati?

Odvjetnička elita BBC-jeva je dramska serija britkih dijaloga koja sjajno ocrtava suparništva, napetosti, strasti i spletke među kremom kaznenog odvjetništva.

PRVA EPIZODA

Martha Costello primljena je u krunske odvjetnike, no brzo uviđa da život na vrhu zna biti samotan. Shoe Lane je u krizi: voditelj ureda Billy bori se za opstanak, dok se Clive Reader nastoji pomiriti s neuspjehom u kandidaturi za krunski status. Martha brani londonskog mafijaša Brendana Kaya. Optužen je da je oslijepio čovjeka koji je navodno uvrijedio drugog čovjeka zločinačke organizacije. Marthinu zadaću dodatno otežava Brendanov pravni zastupnik Micky Joy, igrač premazan svim mastima, koji vješto balansira između strane zakona i kriminala. Povrh toga, sučelit će se sa zloglasnom krunskom odvjetnicom Caroline Warwick koju zbog nemilosrdnog nastupa u sudnici zovu “ledi Macbeth”. Clive dotle prihvaća škakljiv predmet u suradnji s novom pravnom zastupnicom George Duggan.

Što će se još dogoditi doznajte u novim epizodama serije “Odvjetnička elita” od 17. prosinca na Prvom programu HTV-a u 22 sata i 40 minuta.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.