TLZP: Najgledaniji TV spektakl bliži se kraju

Ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa koji je kroz 11 dosadašnjih emisija u prosjeku privukao više od milijun gledatelja.

Vanda Stevie TLZP

Zaključno s dvanaestom, finalnom emisijom megapopularnog showa, prisjetili smo se ova posljednja dva mjeseca mnogih popularnih imena domaće i svjetske glazbene scene. U showu smo bili svjedocima čak 104 transformacije, od kojih je 96 odrađeno od strane kandidata, no u prepobrazbama su se okušali i članovi žirija i voditelji. Podsjetimo, u prvoj epizodi vidjeli smo Sandru Bagarić kao Marilyn Monroe, Gorana Navojca kao Elvisa Presleya, a Tomu in der Mühlena kao Slasha.

Nakon što smo ih vidjeli u transformacija u R&B pop i dance grupu – Milli Vanilli, voditeljski dvojac, a u predfinalnoj emisiji zamijenili su uloge i oduševili nas odličnom voditeljskom transformacijom. Igor i Rene u finalnoj emisji gledatelje će počastiti nastupom kao John Travolta i Olivia Newton John s pjesmom iz kultnog filma ‘Briljantin’.

Nakon što je kroz dvanaest tjedana preko 500 sati utrošio na učenje natjecatelja plesnim koracima kako bi što zornije predočili nastupe glazbenih zvijezda koje emitiraju, na red je došla i tranformacija samog koreografa Igora Bareberića. U finalu showu Igora ćemo vidjeti u ulozi Grincha koji će otpjevati pjesmu „Jingle Bell Rock“.

Najzanimljivije transformacije su zasigurno one iz muškog u ženski rod i obrnuto. Najviše transformacija u suprotan spol broje Minea i Andrea s njih sedam, dok je Baby Dooks imao tri transformacije u ženski spol, odnosno najmanji broj puta je morao uskočiti u štikle i haljine. U štiklama su se svaki po četiri puta našli i ostatak muške postave, s tim da uz četiri transformacije u ženski spol, Ronald broji i dvostruku transformaciju s kojom je utjelovio Ivu Robića i Zdenku Vučković.

Za potrebe snimanja showa bilo je potrebno pripremiti i do 200 kostima, što za kandidate što za plesače koji su sudjelovali u koreografijama. Za sve transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i jedno dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike! Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreirali su identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim bilo je potrebno dva do četiri dana. Trinaesteročlana mađioničarska ekipa koja uključuje maskere, šminkere, frizere i vlasuljarku izvršila je i najzahtjevniju transformaciju – bilo da se radi o promjeni boje kože ili čak transformaciji u suprotan spol. Oko pedeset sati uloženo je u šminkanje natjecatelja.

Najduža transformacija bila je ona Vande Winter u Stevie Wondera, koja je trajala punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.