Zakon i red: Odjel za žrtve – 14. sezona

Serija je dobila priznanja udruga civilnog društva jer progovara o nizu društvenih problema, a glumci su i izvan tv-ekrana poznati po volonterskom radu i promoviranju važnih pitanja ljudskoga zdravlja i sigurnosti.

Zakon i red Odjel za žrtve 14

Ova napeta i emocionalno nabijena serija prikazuje slučajeve i životne priče Odjela za žrtve, elitne jedinice Policijske uprave New York koja istražuje seksualne zločine. Detektivka Olivia Benson (Mariska Hargitay), iskusna veteranka Odjela, predano i profesionalno predvodi tim, dok se istodobno pokušava nositi s teškim bremenom prošlosti – začeta je tijekom silovanja pa duboko suosjeća sa svakom žrtvom kojoj nastoji pomoći.

Odjelom upravlja kapetan Donald Cragen (Dann Florek), koji svojim čvrstim pristupom podržava detektive i uspješno ih vodi kroz izazove s kojima se svakodnevno susreću. Narednik John Munch (Richard Belzer) u Odjel je prebačen iz Odjela za ubojstva u Baltimoreu. Svoje istražiteljske vještine skovao je na ulicama, a krasi ga zajedljivi humor i sklonost teorijama zavjere. Uz bok mu stoji detektiv Odafin “Fin” Tutuola (Ice-T), sa svojim duhovitim doskočicama i dugogodišnjim iskustvom rada na tajnim zadacima. Već drugu godinu zaredom dio tima su i detektivi Nick Amaro (Danny Pino) i Amanda Rollins (Kelli Giddish), koji u istrage unose svoj specifični talent i metode rada, ali istodobno uče od svojih starijih i iskusnijih kolega. Godine 2012. Pino je bio nominiran za nagradu ALMA u kategoriji omiljenog televizijskog glumca.

PRVA EPIZODA
U prvoj epizodi 14. sezone kapetan Cragen uhićen je zbog ubojstva prostitutke, a Odjel za žrtve pokušava se nositi s tim nemilim događajem. Napetost raste budući da se detektivi moraju hvatati ukoštac s okružnom tužiteljicom Paulom Foster koja istražuje Cragena, ali i sa zahtjevnim vršiteljem dužnosti kapetana Stevenom Harrisom. U međuvremenu, cijeli slučaj počinje utjecati na Amarov privatni život. Dok se detektivi svim silama trude da kapetana Cragena oslobode sumnje, sukob između svodnika otima se nadzoru, zbog čega bi na na površinu mogao isplivati skandal koji uključuje cijeli policijski vrh.

Pred nama je 14. sezona popularne serije “Zakon i red: Odjel za žrtve”, Emmyem nagrađenog producenta i autora Dicka Wolfa – od 19. siječnja u 23:45 na HTV-u 2.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.