Doktori za seks – druga sezona na Pickboxu

Nedostaje vam seksa? Pomoći će vam Doktori za seks! Par koji je Ameriku naučio voditi ljubav gledajte odmah na Pickbox.tv

Doktori za seks

Nova serija na Pickboxu “Doktori za seks” škakljivi je kvazipovijesni igrokaz o timu znanstvenih pionira koji su pokušali promijeniti američke stavove o seksu, a istini za volju, mogla bi vas uzbuditi na više razina. Sve epizode prve i druge sezone dostupne su odmah.

Snimljena prema knjizi “Masters of Sex” Thomasa Maiera, priča je ovo o usponu Williama Mastersa, ginekologa odmetnika koji se usudio proučavati seks u laboratorijskim uvjetima s ljudskim subjektima u St. Louisu 1950-ih godina. Zbog straha od groznog skandala, Masters je svoj projekt odrađivao u tajnosti dok nije imao sreću da zaposli seksualno slobodoumnu samohranu majku Virginiju Johnson kao tajnicu s velikim ambicijama, obdarenu (sram vas bilo) društvenim vještinama koje doktor nije imao.

Masters i Johnsonova ubrzo postanu intelektualni partneri, ali i ljubavnici, što je bilo dugo skrivana činjenica o paru. Kada su nakon 10 godina prikupljanja podataka objavili svoje istraživanje koje je objašnjavalo fiziologiju orgazma, zagovarali zdrav seksualni život i zauvijek završili s medicinskim čistunstvom i laganjem, preko noći su postali zvijezde cijele Amerike. Javnost im je tepala kao “paru koji je Ameriku naučio voditi ljubav”.

Sve to zvuči kao romantična, zabavna priča i na trenutke “Doktori za seks” to stvarno jesu, primjerice dok Johnson (glumi je odlična Lizzy Caplan) nagovara liječnike i sestre u bolnici da se prepuste strastima u korist znanosti. Scene seksa prilično su zabavne, čak i kad je riječ samo o masturbaciji s brdom senzora zalijepljenih za kožu pacijenta, dok doktori mrmljaju o “rigidnosti bradavica”. Zbog istog perioda u kojem se odvija radnja, “Doktori za seks” na trenutke izgledaju kao “Momci s Madisona s povlasticama”, ali ubrzo shvatite da su napetiji, dublji, pa čak i više uznemirujući. Zanimljivo je da mnoga pitanja o ljudskoj seksualnosti koja se provlače kroz seriju i dan-danas nemaju odgovor ili se isti prešućuje zbog raznih licemjernih moralno-vjerskih dogmi.

Doktori za seks

Serija nije baš uvijek vjerna povijesnom originalu, već su neki dijelovi mijenjani, a likovi dodavani zbog drame, ali na trenutke su te izmjene zapravo manje čudne od stvarnosti. U stvarnosti su subjekti pokusa nosili papirnate vrećice preko glave dok su radili „whoopie“, kako bi izbjegli identifikaciju. Svi likovi u “Doktorima za seks” lažu sami sebi, od gej muškarca koji ide na terapiju elektrošokovima kako bi se izliječio, preko odlične Sare Silverman kao lezbijke koja glumi da je hetero do samih glavnih junaka čija se profesionalna veza pretvara u ljubavnu, a oni si lažu da je riječ samo o istraživanju, skrivajući opasne osjećaje iza seksa bez obveza.

Dio šarma ove serije je i u tome što nam Dr. Masters baš nije simpatičan. Prilično hladan, dominantan lik odgovoran je za najgore scene iz braka u bližoj televizijskoj povijesti, za što je zaslužan odlični Michael Sheen kojem je prekrasna Lizzy Caplan upravo savršena suprotnost bez koje bi ovoj seriji nedostajalo kemije.

Kompletne prve dvije sezone „Doktora za seks“ gledajte ekskluzivno na Pickboxu – bilo kad i bilo gdje!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.