Samohrani otac i njegov 15-godišnji sin pokrenuli lavinu reakcija – cijela Hrvatska želi pomoći!

Nakon sinoćnjeg priloga u emisiji Provjereno, cijela Hrvatska, ali i gledatelji iz drugih zemalja, žele pomoći samohranom ocu Matiji Basarcu i njegovom 15-godišnjem sinu Milanu.

Milan Basarac

Samohrani otac Matija Basarac i njegov 15-godišnji sin Milan ujedinili su Hrvatsku! Nakon što su pred kamerama Provjerenog pokazali svoju 80 godina staru, trošnu kuću bez vode i struje, i ispričali svoju životnu priču, reakcije ne prestaju stizati.

“Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno, al’ meni je tako OK. To je moj dom” — riječi su kojima je sinoć 15-godišnji Milan dirnuo gledatelje diljem Hrvatske!

Samo na Facebook stranici emisije Provjereno na objave o ovoj obitelji reagiralo je više od 40.000 gledatelja, a tek nekoliko sati nakon emitiranja priloga na e-mail adresu redakcije stiglo je više od 500 poruka, dok telefoni reportera ne prestaju zvoniti! Svi žele pomoći Matiji i Milanu – od nezaposlenih osoba, tinejdžera, čitavih obitelji, svećenika pa sve do predsjednika uprava raznih tvrtki. Gledatelji zovu i pišu iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz New Yorka, Belgije, Švicarske, Njemačke…

60-godišnji Matija sa svojim sinom, osmašem Milanom, živi u selu Komarevo kod Siska. Majka ih je napustila prije šest godina, a Matija je preuzeo ulogu i oca i majke. Nezaposlen je pa žive od 1.400 kuna socijalne pomoći. Rijetko kad s tim novcem izdrže do kraja mjeseca, ali Milan kaže kako se njegov otac uvijek snađe. „Tata radi, pomogne svakom u susjedstvu. Radi kod nekih svojih prijatelja nekad kad uzmogne, ali baš rijetko ga zovu. Prije je znao raditi po cijeli dan za 150 kuna”, otkrio je Milan.

Jedina situacija kad oca ne sluša je kad mu zapravo želi pomoći. „Ne da mi da radim s njim u šumi, da dižem teške stvari. Pa se moram svađati s njim i onda moram pobjeći da mogu dignuti to i donijeti kući“, priča Milan koji, kaže otac, situaciju ni kao dijete ni kao tinejdžer nikad nije otežavao. „On nije prezahtjevan, skroman je. Vidi kakva je situacija, ne traži on mene puno. Ja mu prišparam neki dinar, dam mu za školu, za sendvič i za sokić. Kod kuće mu napravim da jede i toplo mu bude“, rekao je Matija.

Postoji jedna želja koju je Matija odlučio svom sinu ispuniti – poslat će ga na maturalno putovanje. Za njega treba platiti 1650 kuna, pa svaki mjesec odvaja 250-300 kuna, iako ni sam ne zna kako uspijeva. Milan, pak, za svog oca ima dvije želje – hladnjak i perilicu rublja, kako ne bi morao sve prati na ruke.

Nakon priče u Provjerenom gledatelji nisu ostali sjediti prekriženih ruku, pa će, čini se, život ovog hrabrog samohranog oca i njegovog sina od sada biti znatno drugačiji – promijenit će im ga veliko srce ujedinjene Hrvatske!

Sretni nastavak priče reporterka Provjerenog Maja Medaković priprema za večerašnji Dnevnik Nove TV.

Za novčane donacije možete koristiti ove podatke:
Ime: Milan Basarac
Adresa: Komarevo
IBAN: HR82 2390001 3220906869

Za sve ostale donacije, poput odjeće, obuće i kućanskih aparata, molimo za strpljenje – Matijina i Milanova kuća je malena, i ne može primiti sve što im gledatelji žele poslati. Redakcija Provjerenog i za to smišlja rješenje u dogovoru s obitelji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.